Otomobil

Çalışan Arabaya Benzin Konulur mu?

Araçlarda kullanılan benzin, kolay alev alan, yanıcı bir maddedir. Benzinin yanıcı bir madde olması nedeniyle ve herhangi bir sorun;yangın durumunda hayati tehlikeye yol açma riski taşıdığı için çalışan arabaya benzin konulmamalıdır.

Arabalar, elektrik düzeneğinin bulunduğu, birçok fonksiyonun elektrikle çalıştığı bir araçtır. Bu nedenle, arabanın bir sorun karşısında elektrik akımından dolayı da alev alabilmesi mümkündür. Bu sebeple de araçlar yakıt alırken kapatılmaktadır.

Arabanın kontağı açıkken, elektrikli olan çeşitli fonksiyonları çalışır, bunlar; stop lambalar, farlar ve plaka lambaları ve benzeri gibidir. Dolayısı ile çalışan arabaya benzin alınmamalı, araba durdurulmalıdır.

Çalışan Arabaya Benzin Konulursa Ne Olur?

Çalışan arabaya benzin konulur ise yangın çıkma riski artar. Benzin istasyonları aşırı riskli olan; benzin ve lpg yüklü olan, içerisinde sigara dahi içilmemesi gereken alanlardır. Bu alanlarda yangın çıkması demek; büyük patlamaların yaşaması anlamına gelmektedir. Bu durumda birçok insanın ve maddi değerli varlıkların zarar görmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle, bu alan içerisinde yangın çıkmasına sebep olabilecek her türlü tutum ve davranıştan uzak durulması gerekmektedir. Çalışan arabaya benzin koymak da yangına davetiye çıkaracağından dolayı uzak durulması ve yapılmaması gereken bir eylemdir.

Çalışan Arabaya Neden Benzin Konulmaz?

Çalışan arabaya benzin konulmaz çünkü tehlikelidir. Ülkemiz genelinde, araç sahiplerinin ve sürücülerin davranışlarına baktığımızda, arabalarının bakım ve servislerini aksattığını görmekteyiz. Dolayısı ile bu durum, beklenmedik zamanlarda araçlarda arıza görülmesine neden olmaktadır. Arabalar, birçok mekanizmanın aynı anda çalıştığı mekanizmalar olduğundan dolayı sürekli olarak bakımları yapılmalı ve aksatılmamalıdır. Aksatılan araç bakımları nedeniyle, araç çalışır durumdayken yakıt almak ciddi kazaların ve sorunların yaşanmasına neden olabilir.

Günümüzde pek çok kişi, çalışan arabaya benzin aldığını ve bir sorunla karşılaşmadığını ifade etmektedir. Hatta çoğu kişi, benzin alırken kontak kapatmanın eski bir alışkanlıktan ibaret olduğunu düşünmektedir. Çünkü daha önceleri, benzin almak için kontağı kapatıp aracın yakıt deposu kapağını açmak gerekmekteydi. Fakat bu durum artık zorunlu olmaktan çıkmıştır. Bu nedenle çoğu kişi bilerek ya da bilmeyerek araç çalışır durumdayken yakıt almaktadır. Fakat bu oldukça risklidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.