Biyografi

Çiğdem Toker Kimdir? Hayatı Kitapları ve Çocukları

Çiğdem Toker. Özellikle Yap İşlet Devret modeliyle ilgili olarak hükümetin milyarlarca dolarlık zararını ele alan yazıları ile hakkında manevi tazminat dava açılan Çiğdem Toker, Cumhuriyet Gazetesinin en çok konuşulan isimleri arasında yer alıyor. Türk gazeteci ve Cumhuriyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Çiğdem Toker kimdir? 

Çiğdem Toker. Türk köşe yazarı, seslendirme sanatçısı ve gazeteci. 15 Ağustos 1965 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Çiğdem Toker, Denizli Lisesi’nden mezun oldu ve daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Toker, gazeteciliğe 1986 yılında Anka Ajansından kültür-sanat muhabiri olarak başladı ve bir dönem TRT’de seslendirme sanatçısı olarak çalıştı. 

Günaydın Gazetesi ve Nokta Dergisinde de bir dönem çalışan Çiğdem Toker, daha sonra Anadolu Ajansı’nın (AA) açtığı sınavları kazanmış ve AA’da yüksek yargı ve DGM muhabirliği görevlerinde bulunmuştur. 1990 yılında haftalık yayınlanan Ekonomik Panaroma isimli dergiye geçen Toker, 1993 yılından itibaren Hürriyet Gazetesi Ankara bürosunda ekonomi muhabiri olarak çalıştı. Buradaki görevinden sonra Akşam Gazetesinin Ankara temsilcisi olarak kariyerine devam eden Toker, burada da köşe yazılarına devam etti. 

Çiğdem Toker şu anda Cumhuriyet Gazetesinde köşe yazarı ve gazeteci olarak kariyerine devam etmektedir. Özellikle yap-işlet-devret modelinin Türkiye’ye verdiği zararları ve Rusya’ya satılan domatesleri konu edinen yazıları ile hakkında manevi tazminat davası açılan Toker, Cumhuriyet Gazetesinin en çok öne çıkan isimleri arasında yer alıyor. 

Kitapları 

Bir dönem Adalet ve Kalkınma Partisi’nde görev alan, daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı partiden istifa eden siyaset ve devlet adamı Abdüllatif Şener ile yaptığı uzun bir röportajı derleyen Toker, 2008 yılında “Abdüllatif Şener: Adım da Benimle Beraber Yürüdü” isimli bir kitap yayınlamıştır. 

Özel Hayatı 

Çiğdem Toker, evli ve Tan ile Gün’ün annesidir. 

Ödülleri:

• İÜ İktisat Fakültesi tarafından verilen “En İyi İktisat Muhabiri” (1995)

• “Sabah” gazetesi tarafından verilen “Muammer Yaşar Bostancı Büyük Ödülü (1997)

• “Milliyet” gazetesi tarafından verilen “Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü (2001)

• TGC tarafından verilen “Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü (2005) 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.