Kelimeler

Hiyerarşi Ne Demek? Hiyerarşi Cümle İçerisindeki Kullanımı ve Kökeni Nedir?

Hiyerarşi ne demek? Hiyerarşi nedir? Hiyerarşi cümle içerisindeki kullanımı nedir? Hiyerarşi kelimesinin Kullanım Alanları Nelerdir? Hiyerarşi kelimesi ne anlama gelmektedir. Daha önceki yazılarımızda olduğu gibi bu yazıda da hiyerarşi kelimesini inceleyeceğiz.

Hiyerarşi Ne Demek?

Hiyerarşi, İsim.

Bir işleyiş veya düzende altlık üstlük ve mertebe, mevki gibi kademe unsurlarını ifade eden sınıflamanın ismidir. Aynı zamanda hiyerarşi bir düzen içindeki aşamaları belirten unsurdur.

Hiyerarşi Kelimesinin Kökeni

Hiyerarşi kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiştir. Hiyerarşi kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir.

Hiyerarşi Kelimesin Kullanım Alanları Nelerdir?

Hiyerarşi içinde, hiyerarşik yapı ve hiyerarşik düzen gibi kalıplaşmış ifadelerle kullanımı yaygındır.

Hiyerarşi Kelimesinin Cümle İçerisindeki Kullanımı Nedir?

Apaçık bir hiyerarşi var her zaman. En tepeye matematik, fen bilimlerini koyuyoruz. Sonra sırasıyla diğer dersler. Kimya yahut fizik dersine zerre kadar alaka duymayan ve müziğe veya dansa son derece yetenekli öğrenciler varken biz onları illaki aynı tarafa yönlendiriyoruz. Kimi çocuk matematik ağırlıklı okuyacak elbette, o yana meyyal. Ama ya resme, şiire, sanata kabiliyeti olanlar? Onları azar azar caydırmak, özlerinden uzaklaştırmak değil mi yaptığımız? Üstelik klasik anlamda üniversite diplomasının giderek önemini yitirdiği, çok sayıda eğitimli işsizin olduğu bir dünyada, herkesi sistematik olarak aynılaştırmaktaki ısrarımız neden?

Şemspare, Elif Şafak

Müslüman göçlerine karşı çıkan Avrupalı sağ partiler, bu yüzden ırk terminolojisini kullanmaktan kaçınıyorlar. Örneğin Marine le Pen’ in konuşmalarını yazanlar, eğer Milli Cephe liderinin televizyona çıkıp, bu aşağı Samilerin, Aryan kanımızı sulandırarak medeniyetimizi bozmalarını istemiyoruz, demesini teklif etseydi yaka paça kovulurlardı; oysa bunun yerine şimdi Fransız Milli Cephe, Hollanda Özgürlü Partisi, Avusturya’daki Gelecek için İttifak ve buna benzer kurumlar, Batı kültürünün Avrupa’da geliştiği haliyle demokratik değerler, hoşgörü ve cinsiyet eşitliği üzerine kurulduğunu;buna karşılık Ortadoğu’da gelişmiş Müslüman kültürünün hiyerarşi, fanatiklik ve kadın düşmanlığı üzerine kurulu olduğunu iddia ediyor.

Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens, Yuval Noah Harari (Sayfa 300 – Kolektif)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.