DüşünceSosyoloji

İşsizliğin Toplum Üzerindeki Etkisi

İşsizlik, günümüzün en önemli sorunlarından biri haline geldi. Basit bir olgu değil aksine çeşitli olumsuzluklara sebebiyet veren bir durumdur. Toplumda ve ekonomide bozulmalara yol açan bu sosyolojik kavramın iyi analiz edilmesi gerekir. Devletlerin üzerinde titizlikle durması ve problemin çözümü için her yolu denemesi şarttır. Çalışmayan bir toplumun inşası ileride sağlam bir yapının oluşumunu engellemiş olacaktır.

İşsizliğin bireyler, ekonomi üzerindeki etkisi ve toplumsal anlamda işsizliğin yol açtığı sorunların yer alacağı yazı serisinin sonuncusu işsizliğin toplum üzerindeki etkisi;
•İşsizlik ahlaki, sosyal ve ailevi anlamda birçok değerde bozulmalara yol açar.

•Toplumda güvenlik sorunu meydana gelir, süreklilik ve güven ortamı kaybolur.

•İşsizlik bireyin bağlı olduğu toplumla bir bütün olmasını sağlayan başta siyasal, kültürel ve sosyal bağlardan tamamiyle yahut kısmen yoksun olma süreci olan ‘Sosyal Dışlanma’ ya sebebiyet verir.

•Eğer bir ülkede işsiz kitlesinde artış meydana geliriyorsa o ülke de toplumsal parçalanmalar ve siyasi-sosyal çatışmalar artacak demektir.
Yapılan bazı araştırmalar neticesinde işsizlik ile toplumda tehdit olarak görülen ve ülke içerisinde çatışmalara ve anlaşmazlıklara neden olabilen uyuşturucu, alkol kullanımı, intihar, hırsızlık ve boşanmalar arasında pozitif bir ilişkinin mevcut olduğu bilinen bir gerçektir.

İstihdam her zamankinden çok içinde bulunduğumuz koşullar altında daha da elzem. Çalışmayan toplum üretmeyen toplum demektir. Üretmeyip sürekli tüketen bir toplumun sağlıklı ilerlemesi beklemek bir hayali kuruntudan ibarettir.

İşsizliğin toplum üzerindeki etkisinin anlaşılması bakımından işsizliğin ekonomi ve birey üzerindeki etkisine bakmakta fayda var. İşsizliğin ekonomi üzerindeki etkisi nedir?

İşsizliğin Ekonomi Üzerindeki Etkisi

İşsziliğin birey ve bireyin psikolojisi üzerindeki etkisi nedir? İşte işsizliğin birey üzerindeki etkisi nedir?

İşsizliğin Bireyler Üzerindeki Etkisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.