Gündem

İyi Parti Seçim Eleştirisi: Anadolu Teşkilatı Zayıf

İyi Parti’nin bu seçimlerde başarısız olmasının en önemli nedeni Anadolu topraklarındaki teşkilatının zayıf olmasıdır. Büyük şehirlerde başarılı oy oranları yakalayan İyi Parti, aynı başarıyı Anadolu’da gösteremedi. 

Meclis’te 45 sandalye sayısı elde eden ve barajı kıl payı bir farkla geçmeyi başaran İyi Parti, yeni kurulan bir parti olmasına rağmen iyi bir oy oranı yakalamıştır. Fakat seçim öncesi hem Meral Akşener’e hem de Parti içindeki kişilere güven o kadar fazlaydı ki seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. 

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde oy toplama konusunda başarılı olan İyi Parti, ilerleyen seçimlerde kendisini oldukça fazla geliştirecek gibi görünüyor. Hatta bu konuda ilerleme kaydederlerse ana muhalefet partisi konumuna dahi yükselebilir. Fakat yeni kurulan bir parti olan İyi Parti’nin dikkat etmesi gereken bir nokta var: Teşkilatlanma. 

Seçim öncesi gençlik kollarında çatırdamalar yaşayan İyi Parti, özellikle Anadolu’da kendisini iyice hissettirmek zorunda. Seçim kampanyaları ve reklamları ile fark yaratan İyi Parti’de bu potansiyel fazlasıyla var. 

Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar ulaşması, Anadolu’ya hitap etmesi, milleti duygusal yönden etkilemesi gerekiyor. Fakat bu noktada rakipleri Ak Parti değil MHP. 

Bu seçimler gösterdi ki seçmen, gelenekçi. MHP’nin böyle bir oy oranıyla Meclis’e giriyor olması başka bir şeyle açıklanamaz. Ak Parti’nin zayıflama sürecine girdiği bu dönemde İyi Parti’nin vitesi artırması gerekiyor. 

Muharrem İnce eğer CHP’den aday olmasaydı ve Kılıçdaroğlu aday gösterilseydi İyi Parti’nin oy oranı %20’lere kadar dayanabilirdi. 

Kısaca İyi Parti için şimdilik kötü bir sonuç olsa da planlı programlı bir çalışma neticesinde iyi yerlere gelebilir. Meclis çalışmaları bu açıdan önemli. H

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.