Teknoloji

Kalıcı Bağlantı Ayarları

Websitenizde seo açısından dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken yüzlerce parametre olduğunu biliyoruz. Bu yazıda bunlardan en önemlilerinden olan kalıcı bağlantı ayarları hakkında bilgi vermeye çalışacağım ve wordpress tabanlı web sitelerinde kalıcı bağlantı ayarlarının nasıl düzenleneceğini açıklayacağım. Ayarlaması sadece bir dakikanızı alacak ve teknik bilginiz olmasına gerek yok.

Her şeyden önce bunun ne anlama geldiğine bakalım. Kalıcı bağlantı ayarları sitenizdeki sayfaların url üzerindeki uzantısında nasıl görüneceğini düzenlemeye yarar. Google açısından önemli olmasının sebebi de budur. Google web sitenizdeki yazılar hakkında bilgi edinmeye çalışırken yazının başlığının url adresinde bulunması sayesinde yazının konusu hakkında bir fikir elde etmiş olur. Sadece bağlantının url adresi üzerinde bulunması değil bunun kök domain adresine ne kadar yakında bulunduğu da önem taşımaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere biz de kalıcı bağlantı ayarları yaparken sistemimizi bu prensiplere göre ayarlayacağız.

Bu mantıkla alakalı olarak Eğer sitenizin domain adresinde sitenizin içeriği hakkında bilgi veren bir kelime olur ise size seo açısından çok büyük katkıları olacaktır. Örneğin siteniz kelime sözlüğü formatında ise site adresinizin –nedemek.com, –anlami.com olması çok yararlı olacaktır. İstediğiniz uzantıda bulamıyorsanız bile .net gibi uzantıları seçerek bu şekilde yapılanmış bir domain adresi elde etmek .com uzantısından vazgeçmeye kesinlikle değecektir.

Şimdi birkaç adımda bu ayarların nasıl yapılacağına bakalım.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Ayarlar bölümünden kalıcı bağlantılar kısmına gidin.

Genel Ayarlar bölümünde url yapınızı yazı ismi olarak değiştirin.

Akıllara takılan en önemli sorulardan biri ise sitemizde eski yapıda yüzlerce içerik var ve biz bunların url yapısını değiştirirsek zararı olur mu? Url yapınızı değiştirdiğinizde eğer güncel bir sitemap’e sahipseniz birkaç günlük hit dalgalanmasından sonra faydasını görmeye başlayabilirsiniz. Fakat çok profesyonel projelerinizde yine de dikkatli olmakta fayda var.

Teknolojik Deli

Montaigne'e çıraklık yapıyordum, kovuldum. Biraz okuduktan sonra neden kovulduğumu anlayacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.