Halkla İlişkiler

Kriz Zamanında Etkili İç İletişim Nasıl Sağlanır?

Kriz zamanlarında şirketler nasıl bir aksiyon almalı? Şirketler kriz esnasında nasıl bir iç iletişim stratejisi uygulamalıdır? Etkili iç iletişim konusunda da değindiğimiz üzere iç iletişim kriz zamanlarında hayati bir önem taşıyabilir. Bazen krizler bir şirketin ekonomik anlamda varlığına son verebilir ya da kurumda büyük hasarlar meydana getirebilir. Bu yazımızda sizlere kriz iletişiminde etkili iç iletişim nasıl sağlanır sorusuna kısa bir cevap vereceğiz. 

1-) Önce Çalışanlar Bildirilmelidir 

Kriz esnasında en önce yapılmadı gereken çalışanların bildirilmesidir. Bir krizin “var” olduğunu ve krizin kurum için bir tehdit veya potansiyel tehdit olduğu bildirilmeli. 

2-) İşveren İyi Haberleri Verdiği Gibi Kötü Haberleri de Vermeli 

Kriz sırasında  sadece iyi haberler değil kötü haberler de verilmeli. Çünkü belirsizliğin olduğu yerde kaos başlar. Bu kaos, içerden olduğu zaman çok daha tehlikeli olabilir. Krizler medya aracılığıyla da bir süre engellenebilir ya da şiddeti azaltılabilir. Bu nedenden dolayı da çalışanlara iyi haberlerin yanı sıra kötü haberler de verilmeli. 

3-) Haber Zamanında Verilmeli 

Kriz şiddetini kaybetmişken ya da krizin ilk yaşandığı zamanlarda verilmesi gereken haber verilmezse bu akıllarda soru işaretlerinin kalmasına neden olacaktır. 

4-) Çalışanlar Önemli Olduğuna İnandıkları Konularda Mutlaka Bilgilendirilmeli 

Krizin tüm detayları olmasa bile en azından çalışanlar önemli konularda bilgilendirilmeli. Yine bu da söylentilere neden olacaktır. Mesela çalışanların krizin maaşlara etki edip etmeyeceğini merak etmesi olağan ve son derece makul, doğru bir kaygıdır. Kurumların bu noktada daha dikkatli olması gerekmektedir. 

5-) Çalışanların Güvendiği Medya Kullanılmalı

Kriz haberlerini doğruluğundan şüphe edilmeyen ya da daha az edilen bir medya üzerinden yapılması gerekmektedir. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.