Otomobil

Mercedes Koldan Vites Nasıl Kullanılır?

Arabalar, kadın olsun erkek olsun hepimizin hayallerini süsleyen ihtiyaçlarımızdır.  Bundan belki 20 10 sene öncesinde arabası olan birisinin maddi durumu çok iyi olması gererkirkeni şu an gelir seviyesinin artması ve her bütçeye uygun arabaların olması, hayallerimizi süsleyen arabalara olan özlemimizi dindirip onlara sahip olmamızı kolay hale getirmektedir. Araçlara sahip olmamızın kolaylığı ve maddi imkanların artmasının yanı sıra, teknolojinin de gelişmesiyle birlikte araba sektöründe de büyük değişimler yaşanmıştır. Zaman içinde araçların dış görünüşleri ve şekillerinin değişmesiyle birlikte iç aksamları da değişmiş, sürücü ekranları, dokunmatik iç dizayn, deri koltuklar, ısıtmalı aynalar, manuel yani el ile değiştirilen viteslerin yerine otomatik viteslerin kullanılması gibi dğeişimler, sayılabilecek yüzlerce farklı değişimden yalnızca birkaçıdır. İşte, koldan vites de, bu değişimlerden birisidir.

Mercedes Koldan Vites

Koldan vitesler, ilk olarak manuel viteslerin bir üst gelişmişi olarak ortaya çıkmışlardır. Şoför koltuğunun sağ tarafında olan bu viteslerin, daha kullanışlı ve kolay bir şekilde olması için bazı arabalar da (çoğunlukla Amerika menşeili arabalar) kullanılmıştır. Sonrasında çok daha kullanışlı bir vites yöntemi olan otomatik vitese geçilmiş ve gerek kullanış sırasında yaşanan sorunların önlenmesi gerek de ekstra bir kolaylık sağlamak açısından tabiri caizse zirve noktaya ulaşılmıştır.

Ancak, otomatik vites dahi olsa somut bir aksam olması gerekmektedir. Çünkü geri vitesine geçerken, park halinde tutarken yahut ileri komutunu verirken vitesi el ile atmamız gerekmektedir. Otomatik vites kavramı, araba ilerlemeye başladıktan sonra kademe kademe vites artırmadığımızdan dolayı süre gelmektedir. Mercedes, Koldan Vites özelliği ile otomatik vites özelliğini direksiyon kısmına taşıyarak bir kol yardımıyla elinizi direksiyondan çekmeden vites komutlarını vermenizi sağlamakta ve resmen vites tabirini yeni baştan yazmakta.

Mercedes Koldan Vites Nasıl Kullanılır?

Arabayı çalıştırdıktan sonra, ileri hareket edecekseniz direksiyonu tuttuğunuz sağ elinizin altında buluna koldan vitesinizi ayağınız frene basılı haldeyken ‘D’ bölmesine getirdiğiniz ve ayağınızı frenden çekip gaz pedalına dokunduğunuz an da araba ileriye doğru hareket etmektedir. Geriye doğru hareket edeceğiniz vakit Vites Kolunu ‘R’ bölmesine denk getirip ayağınızı frenden çekerek gaz pedalına dokunduğunuz da aracınız geriye hareket edecektir. ‘N’ bölmesi aracınızı vitesten çıkarıp boşa almaya yarar. Aracı park edeceğiniz vakit Koldan Vitesinizi ‘P’ bölmesine denk getirmelisiniz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.