Mizah

Öğrenci Evi Kuralları: Yemek Yapan Bulaşığı Yıkamaz

Öğrenci evi kurallarındaki bu maddemiz işin en kritik noktası. Yemeği yapan bulaşığı yıkamaz. Malumunuzdur ki öğrenci evindeki en büyük kriz sebebi bulaşıklar ve bulaşığın kim tarafından yıkanacağı sorunsalıdır. Ekmek alma sırasından veya internet faturasını kimin ödeyeceğinden çok daha önemli bir konu varsa o da bulaşığı kimin yıkayacağı sorusudur. Bu soruda müthiş bir çıkış yolu var: Yemeği yapan bulaşığı yıkamaz.

Bazen derme çatma mutfakta, elde olan imkanlarla kısıtlı yemekler yapıp marjinal faydanın anlık minimize edildiği anlarda akılda olan tek şey artık iflas bayrağını çekmeye ramak kalmış midedir. Yemek yenir, sıra bulaşığa gelir. Fakat yemek yendikten sonra herkeste hasıl olan doygunluk ve arkasından gelen uyuşukluk ve gevşeklik hali, size o bulaşığı yıkatmaz. Yemeği yapan kişi evdeki en rahat kişidir. Zira bulaşığı planda olmayan sebepler dışında en son yıkayacak olan kişi odur.

Bulaşık yıkanmaz, ertesi gün olur ve bir önceki gün yemeği yapan kişi bu kez “yiyici” kitleden olur. Yemek yenir, yine bulaşık yıkanmaz ve bu sefer bulaşıkların kime ait olduğu sorunsalı baş gösterir. Her geçen gün kaos daha da tırmanır ve en sonunda bir cengaver “haftalar sonra” çıkıp artık dağ olmuş bulaşığı bir çırpıda, yarım yamalak, yıkar. Ve o yıkayan kişi, bir ay bulaşık yıkamaktan muaf olur.

Bulaşık makinesi, öğrenci evinde olsa bile en son kullanılacak alettir. Zira kafa şudur: “Zaten iki üç tabak var”

Bu iki üç tabak daha sonra evde su içmeye bardak bulamama durumuna geldikten sonra ancak bulaşık yıkanır. Yani son radde, su içmeye bardak bulunamayan o andır.

Başlarım (kibar versiyonu) sizin yapacağınız işe diyen kişi genelde evin en sakin üyesidir fakat bu durum onu bile çıldırtmıştır.

Velhasıl kelam öğrenci evi böyledir. Yaşamayan bilmez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.