Sağlık

Plastik Görev Nedir?

Plastik görev nedir? Plastik görev ne anlama geliyor? Plastik görev ne demek? Daha önceki yazılarımızda sağlık alanına dair çeşitli konu başlıklarını ele almıştık. Bu yazımızda ise kısaca plastik görevin ne olduğundan, tanımından ve özelliklerinden söz edeceğiz. İşte kısaca plastik görev. 

Plastik Görev Nedir? 

Plastik kelimesi, Yunanca “plassesin” kelimesinden türemiştir. Yunancadaki orijinal karşılığı şekil vermek, düzen vermek ve taslak yapmaktır. 

Kemikleri, kasları ve organları sürekli gelişim içinde olan çocuklarda besinlerin de plastik görevleri vardır. 

Plastik kelimesinin yukarıdaki tanımından yola çıkarak Plastik Görevin konusunun gelişme durumunda bulunan organizmaya, dokuların şekillenmesi, organlarının büyümesi için gerekli ilk maddeyi sağlamaktır. 

Çocukların zengin ve değişik besine ihtiyaçları vardır. Bunları en temelde üç ana gruba ayırmak mümkündür;

1-) Plastik Besinler 

2-) İçinde Mineral Bulunan Maddeler 

3-) Vitamin Yönünden Zengin Besin Maddeleri 

Plastik Besinler 

Proteinler, plastik görevi olan besinlerdir. Protein yönünden zengin olan besin maddeleri şunlardır:

• Memeli hayvanların eti, sütü veya yumurtaları,

• Baklagiller 

Ekmek veya undan yapılan mamüllerin çoğu protein yönünden fakirdir. 

Mineral Besinler 

Kemiklerin ve dişlerin gelişimi için son derece önemlidirler. Çocuklara en çok gerekli olan mineral kalsiyum, fosfor ve demirdir. Kalsiyum minerali kaşar peynirinde, kakaoda, sütte ve yumurtada vardır. Fosfor minerali peynir, fasulye ve bezelyede bulunur. Demir minerali ise dana karaciğerinde, ıspanakta, arpada, yumurta sarısında be bezelyede vardır. 

Vitamin Yönünden Zengin Besin Maddeleri 

Vitaminler, proteinlerin etkilerini güçlendirirler. Bu nedenden dolayı çocuklara taze tereyağı, salata, çiğ sebze, yumurta ve bilhassa bira mayası vermeyi ihmal etmemek gerekir. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.