Biyografi

Şevki Karebekiroğlu Kimdir? Nerelidir?

Şevki Karabekiroğlu, Türk yazar, tarihçi ve akademisyen. 1958 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. İlköğretim ve ortaöğrenimini yine Kahramanmaraş’ta tamamlayan Şevki Karabekiroğlu, ardından Akşehir Öğretmen Okulu ve Düziçi Öğretmen Okulunda okumuştur.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Genel Türk Tarihi Bölümünden 1981 yılında mezun olmuştur. Lise çağında iken yazmaya başlayan Şevki Karabekiroğlu Hilal, Ayna ve Martı gibi dergilerde yazılar yazmıştır. Bizim Anadolu Gazetesinde ise haftalık yazıları yayınlanmıştır.

1981 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Genel Türk Tarihi Bölümünden mezun olan Şevki Karabekiroğlu, bir dönem tarih öğretmenliği yapmıştır. Gaziantep Sütçü İmam Üniversitesi’nde Atatürk İlke ve İnkılapları derslerini veren Karabekiroğlu, aynı zamanda bu üniversitede yüksek lisans yapmıştır. Lise çağlarından itibaren yazı yazmaya başlayan ve çeşitli konularda kalem oynatan Karabekiroğlu’nun Lopus yayınevinden çıkan biri 100 sayfalık diğeri 320 sayfalık iki kitabı da bulunmaktadır.

Haber Seyret adlı internet sitesinde gündeme ilişkin konularda çeşitli yorumlarda bulunan Şevki Karabekiroğlu, düşünce ve görüşlerini sosyal medya üzerinden resim ve videolarla takipçilerine iletiyor. Örneğin burada kendi YouTube kanalından olmasa da bir yazısının seslendirilmiş halini izleyebilirsiniz.

Daha çok hükümete yakın bir politika izleyen Şevki Karabekiroğlu’nun sözleri özellikle Facebook gruplarında oldukça fazla paylaşılıyor.

Şevki Karabekiroğlu’nun Facebook’ta 60.000’in üzerinde takipçisi bulunuyor. Instagram’da ise 10.000’in üzerinde takipçisi bulunuyor. Paylaşımları ise şöyle;

Kitapları

  1. Payidar (Osmanlı Düşerken Son Yüzyılımızın Arka Yüzü) – Eylül 2017
  2. Şubat 1920 -2008

Aynı zamanda Haber Seyret adlı web sistesinde yazar olan Şevki Karabekiroğlu’nun Kitaplarından birkaç alıntı:

Kendini asri ve Batıcı görenler Batı’da üretilen bilimin ve tekniğin ülkemize gelmesini, bize refah ve mutluluk getirmesini pek umursamıyorlardı. Asıl dertleri hayran oldukları Batı ile ortak paydalar oluşturup ve onlara benzeyip ilerici, medeni ve asri sıfatına haiz olmaktı.

Payidar, Şevki Karabekiroğlu (Sayfa 216)

“Tarihi sevdirmek istiyorsak en başta tarihi okumayı sevdirmeliyiz. Tarih bize dünü anlatır. Dünü okuyup anlayan, yarını bilir. Yarını bilen ise geleceğe daha sağlam adımlar ile ilerler.”

Payidar, Şevki Karabekiroğlu (Sayfa 9)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.