Gündem

Silah Ruhsatı Nasıl Alınır?

Millet olarak çoğumuz silahlara meraklıyız. Buna rağmen istatistiklere göre yasal olarak silah sahibi olan vatandaş oranı çok çok az. Bunun sebebi açık. Ülkemizde silah ruhsatı almak biraz masraflı ve uğraştıcı görünüyor. Bundan dolayı bugün silah ruhsatı alma ile ilgili bir yazı kaleme almaya karar verdik. Tüm ayrıntılarıyla silah ruhsatı konusunu irdeleyeceğiz.

Bulundurma Ruhsatı

Silahınızı evinizde veya işyerinizde ya da belirli bir adresinizde bulundurmanıza izin veren ruhsat türüdür. Bu ruhsatı aldıktan sonra silahınızı kayıtlı adresinden çıkarmak için nakil belgesi almanız gerekir. Nakil belgesi alsanız dahi silahı üzerinizde taşıyamazsınız.

  • Silah ruhsatı almasına engel bulunmayan
  • 21 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları

bulundurma ruhsatı alabilirler.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  • İkamet ettiğiniz ilçenin kaymakamlığına yazılmış bir dilekçe
  • Son yılda çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Silah ruhsatı almasına herhangi bir engel bulunmadığını belirten doktor raporu
  • Başvuruya kimliğinizin aslı ile gidiniz
Taşıma Ruhsatı

Bu ruhsat türü silahınızı ilgili kanunda belirtilmiş yerler hariç (gösteriler, eğitim kurumları gibi) heryerde üzerinizde taşıma izni verir. Sağladığı imkan fazla olduğu gibi silahı almak da daha zordur. Bu ruhsat türünü alabilmek için belirlenen meslek türlerinden birine sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca ödenecek harç ücretleri de diğer türe göre daha fazladır.

Ruhsatı aldıktan sonra her 5 yılda bir harcı ödeyerek ruhsatı yenilemelisiniz. Ruhsat almadan önce ilgili ateşli silahlar yasalarını dikkatlice inceleyiniz.

 

Teknolojik Deli

Montaigne'e çıraklık yapıyordum, kovuldum. Biraz okuduktan sonra neden kovulduğumu anlayacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.