Ekonomi

Yurt Dışına E-ticaret Yapabilmenin 4 Farklı Yolu

E-ticaret günümüzün en yaygın ticaret biçimidir. Çevrimiçi mağazalardan yapılan satışlar hem ülke ekonomisine hem de kendi ekonominize önemli oranda katkı sağlamaktadır. 

Tüm internette yapılan ticaret işlemlerine kabaca e-ticaret denir. Hizmet satışları da e-ticaretin içine dahil olmaktadır. Bu yüzden başka ülkelerde de kolaylıkla e-ticaret yapabilmektesiniz. 

Bugün sizlere e-ticaret yöntemlerinden ve dikkat edilmesi gerekilen noktaları aktaracağız.

 1- Shopify

Shopify kabaca bir online alışveriş merkezi olarak nitelendirilebilir. Bu platformda binlerce farklı mağaza satış yapabilmektedir. Shopify’de e-ticaret yapabilmek için kendinize bir tedarikçi bulmanız gerekiyor. 

Tedarikçi bulduktan sonra burada mağazanızı oluşturup satışa başlayabilirsiniz. Shopfy’nin en büyük avantajı e-ticaret sitesi açmadan da para kazanabilmenizdir. 

2- Kurumsal E-ticaret Siteleri

Kendi e-ticaret sitenizi açarak yurt dışına satış yapabilmeniz mümkündür. Fakat bunun için sitenizin arama motoru optimizasyonuna göre şekillenmesi ve aynı zamanda içeriklerinizin ve müşterileriniz ile irtibatınızın üst düzey İngilizce ya da hangi ülkede ticaret yapmak istiyorsanız o ülkenin dilinde olması gerekmektedir.

E-ticaret sitenizi tercüme ettirirken mutlaka profesyoneller ile anlaşın. Web sitesi tercümeleri hakkında Boğaziçi Tercüme’den detaylı bilgi alabilirsiniz; https://www.bogazicitercume.com.tr/web-sitesi-tercumesi

3- Amazon, Ebay, Aliexpress…

Amazon Ebay ve Aliexpress gibi e-ticaret sitelerini kullanarak yurt dışından ürün alıp satabilirsiniz. Aynı zamanda Türkiye’de tedarik edilen ürünleri yurt dışında satabilirsiniz. 

4- Facebook ve Instagram

Yurt dışına e-ticaret yapabilmek için sosyal medyanın gücünü kullanmaya ne dersiniz. Her gün binlerce mağaza Instagramve Facebook gibi sosyal medya araçlarını kullanarak yurt dışına satış gerçekleştirmekte. 

Bu gibi platformların en can alıcı özelliklerinden biri bütçenize göre reklam yapabilmenizdir. Bu sayede hedeflediğiniz dil, ülke ya da yaş aralığı gibi seçenekler arasından istediğiniz kitleye uygun fiyatlar ile ulaşabilirsiniz. Facebook reklamları hakkında; https://www.facebook.com/business/products/ads vermiş olduğumuz bağlantıdan detaylı bilgi alabilirsiniz. 

E-ticarette Dikkat Edilmesi Gerekilenler1- Anahtar Kelime Planlaması

E-ticarette hangi platformu kullanırsanız kullanın anahtar kelimeler ihtiyacınız olan görüntülenmeleri elde etmenizi sağlayacaktır. Yanlış anahtar kelime seçmek yanlış kitleyi size ulaştıracağından yatırımlarınızın karşılığını almanız oldukça zor olacaktır. 

Anahtar kelime planlaması Semrush gibi araçları kullanabilirsiniz. Bu program sayesinde rakiplerin analizini de çıkartmanız mümkündür.

 2- Tedarik Zinciri Yönetimi

Yurt dışı ile ticaret yaparken tedarik zincirini dikkate almanız gerekmektedir. Yurt dışı ticaret prosedürlerine hakim olmalı alanında uzman kişiler ile çalışmalısınız. 

3- Hedef Kitle Analizi

Hedef kitlenizi tanımak yapacağınız pazarlama adımları için son derece önemlidir. Aynı zamanda potansiyel müşteriniz ile aynı dili konuşmak zorundasınız. Bu yüzden Boğaziçi Tercüme gibi tercüme bürolarından profesyonel destek almanız gerekebilir. 

4- Rekabet Analizi

Yurt dışındaki rakipleriniz hakkında bilgi sahibi olmadan pazara giriş yapmak sizi bozguna uğratabilir. Bu yüzden rakiplerinizi yakından tanımalı reklam için hangi modelleri kullandıklarını nasıl strateji geliştirdiklerini öğrenmelisiniz. 

Teknolojik Deli

Montaigne'e çıraklık yapıyordum, kovuldum. Biraz okuduktan sonra neden kovulduğumu anlayacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.