Teknoloji

WordPress 414 Request-URI Too Large Hatası Çözümü

Kararlı kod tabanı göz önüne alındığında, WordPress hataları çok sık olmaz. Dahası, gününüzü hafifletecek bir şey ortaya çıktığında, bu açıktır. Birincisi, 414 Request-URI Too Large, sorunun tam olarak ne olduğunu size söyler. Oradan düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

414 İstek URI’si Çok Büyük Hatası Nedir (Ve Neden Olur)

414 İstek URL’si Çok Büyük hatası bir yapılandırma sorunudur. Bu biri 400 hata kodları . Bunlar zahmetlidir çünkü genellikle tarayıcınız ve sunucu arasında bir yerde kritik bir sorun olduğu anlamına gelir.

Bu durumda, 414 hatası, URL’nin sunucunun işlemesi için çok uzun olduğu anlamına gelir, bu nedenle bir istisna atar. Bu, dönüşümleri izlemek için Urchin İzleme Modülü (UTM) kodlarını kullanırken bir sorun olabilir . Bu bağlantılar, belirlediğiniz parametrelere bağlı olarak uzayabilir ve sitenizin yapılandırmasının maksimum sınırına ulaşırlarsa hatayı görürsünüz.

Birçok WordPress hatasında olduğu gibi, 414’e neden olacak daha birçok şey var. Aslında, nedenleri üç farklı alanda gruplandırabilirsiniz:

  • Bir POST isteğini , çok uzun sorgu bilgileri içeren bir GET isteğine dönüştürme . Bu, kodlama düzeyinde gerçekleşen geliştiriciye özel bir sorundur.
  • Yeniden yönlendirme döngüsü. Önceki yönlendirmeler için en iyi uygulamalardan bahsetmiştik . Bir yönlendirme döngüsüne girerseniz , ortaya çıkan URL’ler çok uzun olur ve hata görünür.
  • Sunucu saldırı altında ve bu noktada 414 hata üzüntülerin en az olacak.

Devam etmeden önce, tüm amaç ve amaçlar için bir URI ve bir URL’nin aynı şeyler olduğunu belirtmekte fayda var. İkisi arasında bazı belirgin farklılıklar olsa da, işleri basitleştirmek için burada “URL” kullanacağız.

Sunucunuzdaki kaputu açıp çalıştırmadan önce, önce bazı “ön adımları” gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Yapılandırma dosyalarınızı kurcalamanızı gerektirmeyen basit bir geçici çözüm olabilir.

Dahası, bu kontroller ne olursa olsun bir noktada yapılmalıdır, bu yüzden şimdi halletmek uzun vadede yardımcı olacaktır.

İlk olarak, bir WordPress eklentisi, işlevselliğinin bir parçası olarak uzun URL’ler oluşturabilir. Tam özellikli, hepsi bir arada güvenlik eklentileri , özellikle çok sayıda işlevsellik sunuyorlarsa, burada birincil aday olabilir.

Bir eklentinin hatalı olup olmadığını bir bakışta bilmek zor, ancak URL’lerin uzunluğunu kısıtlamak için özel bir seçenek için belirli ayarlarını araştırmaya değer. Eğer öyleyse, bunu değiştirmek 414 hatasını saniyeler içinde çözebilir.

Ancak normal şartlar altında, hatayı teşhis etmenize yardımcı olmak için gerçekleştirebileceğiniz birkaç görev daha vardır:

  • Hatadan bahsetmek veya diğer tanımlayıcı girdiler için sunucu günlüklerinizi kontrol edin .
  • Tarayıcı geliştirici araçlarınız , özellikle Konsolunuz olmak üzere, hatanın nedeni hakkında size bazı bilgiler verebilir .
  • Site sahibine veya geliştiricisine ulaşın (siz değilseniz) ve hatanın var olduğunu bildirin. Bir düzeltmeleri olabilir veya ne yapmanız gerektiği konusunda size daha fazla tavsiyede bulunabilirler.

Elbette, bir eklentinin hatalı olduğunu tespit ederseniz, hem site hem de eklenti geliştiricileri ile iletişime geçmek isteyebilirsiniz. Öyle olsa bile, tüm sosyal yardım ve üst düzey kontrollerinizi tükettiyseniz, devam etme zamanı.

414 Request-URI Çok Büyük Hatası Nasıl Düzeltilir (3 Adımda)

Aletlerinizi bir araya getirdiğinizde, bir plana ihtiyacınız olacak. 414 İstek-URI Çok Büyük hatası için düzeltme, bir sunucu yapılandırma dosyasını değiştirmektir. Bu nedenle, atabileceğiniz üç adım vardır.

Sunucunuza girerek ve sahip olduğunuz sunucunun türünü bularak başlayalım .

1. Sunucunuza Giriş Yapın (Ve Sunucu Tipinizi Belirleyin)

Sen almak zorunda içine , üzerinde çalışırken önce sunucusu ve SFTP becerileri devreye girer yerdir.

Geçmişte SFTP aracılığıyla sitenize nasıl gireceğinizi ana hatlarıyla açıkladık ve siteye girdikten sonra ne tür bir sunucunuz olduğunu bulmanız gerekecek. İki ana tür vardır: Apache ve Nginx .

Hangi sunucu türünü çalıştırdığınızı zaten biliyor olabilirsiniz. Eğer öyleyse, bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Eğer zorlanıyorsanız, işte size kısa bir ipucu: bir .htaccess dosyası arayın . Sunucunuzun kök dizininde bulunur ve onu görebiliyorsanız, bu bir Apache sunucusu çalıştırdığınız anlamına gelir. Nginx sunucuları farklı bir yapılandırma dosyası kullanır.

Bununla birlikte, henüz bir .htaccess dosyasına sahip olmayan bir Apache sunucusu çalıştırıyor olabilirsiniz . Bu nedenle, kullanabileceğiniz iki yöntem daha vardır:

  • Whois sitesini kullanarak bir etki alanı araması yapın : Bu, kusursuz bir yöntem olmasa da, kullandığınız sunucunun türünü söyleyebilir.
  • Kullandığınız sunucu türü hakkında barındırma sağlayıcınıza danışın. 

Hangi tür sunucuyu kullandığınızı belirlediğinizde, bir sonraki adıma geçebilir ve yapılandırma dosyanızı bulabilirsiniz.

2. Sunucu Yapılandırma Dosyasını Bulun ve Metin Düzenleyicinizde Açın

Belirttiğimiz gibi, Apache sunucuları temel sunucu yapılandırması için bir .htaccess dosyası kullanır ve bu dosya kök dizininizde bulunur. Yine de, 414 İstek-URI Çok Büyük hatasını düzeltmek için ihtiyacınız olan dosya bu değil.

Bu durumda, gelişmiş yapılandırma ayarlarınızda daha derine inmeniz gerekir. Bunlar sitenizin kök klasöründe değil, sunucunun kökünde bulunur.

3. Yapılandırma Dosyasını Daha Uzun URL’lere İzin Verecek Şekilde Ayarlayın

Apache ve Nginx sunucularının farklı yapılandırma dosyalarına sahip olması gibi , bunların da ayarlanması gereken farklı ayarları vardır. Sunucu türünüz ne olursa olsun, henüz yapmadıysanız, onu bir düzenleyicide açmanız gerekir. Tercih ettiğimiz yaklaşım, dosyayı bilgisayarınıza indirmek, üzerinde çalışmak ve tekrar sunucuya yüklemektir.

Apache yapılandırma dosyaları için, LimitRequestLine ayarını arayın veya yoksa, dosyanızın altına ekleyin.

Değer için en az 128000 kullanın . Bundan daha yükseğe çıkmanız gerekiyorsa, ikinin katlarını koruyun (yani bir sonraki değer 256000 olmalıdır ).

Nginx sunucuları için Large_client_header_buffers ayarını arıyorsunuz . Burada sayı ve boyutla ilgili iki değer göreceksiniz. Örneğin, büyük_client_header_buffers 4 8K.  Burada değiştirmeniz gereken tek rakam boyuttur – 8K’dan 128K’ya gidebilirsiniz, ancak bunu daha da artırmanız gerekebilir (yine ikinin katları).

İşiniz bittiğinde, değişikliklerinizi kaydedin ve yapılandırma dosyanızı sunucunuza geri yükleyin. Bu noktada sitenizi tekrar kontrol edin ve 414 Request-URI Too Large hatası gitmiş olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.