Gündelik Hayat

Tablo Modelleri

Evlerde, iş yerlerinde, hastanelerde ve daha birçok alanda kullanılan tablolar ortamın havasını değiştirmekle kalmayıp sanatsal bir izlenim de kazandırıyor. Rengârenk tablolar, siyah beyaz tablolar, yağlı boya tabloları gibi birçok çeşit tabloya rastlamak mümkün.

Kullanıldıkları alanlar, boyutları, yapıldığı malzemeler ve vermek istedikleri mesajlar ile birçok farklı tablo seçeneği vardır. Kimi doğayı anlatırken kimi aşkı anlatır, kimi yemekleri anlatırken kimi de öfkeyi anlatır.

En olmadık ortamlara bile asılarak her yere uyum sağlayabiliyorlar. Siyah ortama beyaz tablo, renkli ortama daha nude ve soft tonlarda tablo gibi seçimler yapılarak ortamlar renklendirilebiliyor. Tablo çeşitleri o kadar fazladır ki teker teker saymak mümkün değildir.

Tablo Seçimleri Nasıl Olmalı? 

  • Renk Uyumu: Renk uyumu her yerde karşılaşacağınız önemli noktalardan bir tanesidir. Renkler hayatı simgeler işte bu yüzden seçimlerinizde renk uyumuna özen gösterin. Tablo kullanımı ne kadar keyifli olsa da doğru ortamlarda ve doğru tonları bulmak bir o kadar zordur. Öncelikle seçimlerinizde renk uyumuna dikkat edin. Örneğin rengârenk bir eve sahipseniz yine rengârenk, çiçekli, desenli karışık tablolardan uzak durun. 
  • Koyu temalı bir eve ya da iş yerine sahipseniz ve sadelikten hoşlanıyorsanız seçtiğiniz tablo daha soft renklerde olabilir. Yaprak resimleri, çiçek resimleri ya da sanatsal tablolar tercih edebilirsiniz.
  • Boyut: Boyut seçimi yaparken dikkatli olun. Duvarlarınızdan büyük ya da kötü duracak kadar küçük tablo seçimleri yapmayın.

 Tablo seçimi yaparken her ne kadar bu hususlara dikkat de edilse seçeceğiniz model içinize sinmelidir. Aksi halde her ne kadar profesyonel bir destek de alsanız beğenmeyebilirsiniz. Duruşu, renkleri, verdiği mesaj size uygun geliyorsa ve ilk baktığınız zaman sizi mutlu hissettirdiğini düşünüyorsanız doğru tabloyu bulmuşsunuz demektir…

Detaylar için; https://www.madamecoco.com/tablolar/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.