Teknoloji

Ekşi Sözlük’te ‘Aramaya İnanmak’ Ne Demek?

Aramaya inanmak ne demek? Ekşi Sözlük’te en çok verilen bakınızlardan olan “aramaya inanmak” ne anlama geliyor?

Ekşi Sözlük’te 110 binden fazla yazarın olması, konu çeşitliliğinin de bir hayli fazla olmasına neden oluyor. Ekşi Sözlük’e özgü “başlık” formatı, bir konunun alanını sınırlar. Örneğin “yazarların başına gelen en ilginç olay” başlığı daha önceden “yazarların yaşadığı en ilginç olay” başlığı varken açılması gereksizdir. Böyle durumlarda “başlık taşıyan” isimli sözlük robotu, benzer başlığı daha önceden açılan başlığa taşır.

Ekşi Sözlük’te açılan her başlık, daha önceden açılan başlıklardan daha farklı olmayabiliyor. Örneğin ”x kişinin paylaşımı” ile ”x kişisinin 3 Mayıs 2019 paylaşımı” aslında aynı şeydir. Moderatörler ise gündemde şişme olmasın diye içeriği uygun başlığa aktarırlar.

Özellikle gündemdeki gelişmelerde veya ”en” içeren başlıklarda söz konusu durum yaşanmaktadır. Örneğin ”yazarların en çok korktuğu şey” ile ”sözlük yazarlarının en çok korkutuğu şey” veya ”en çok korkulan şey” başlıklarının tamamı aynıdır.

Ekşi Sözlük’ün başlık açma ehliyetlerinden biri olan aramaya inanmak son nesil yazarların aslında çok önemsemedikleri bir durumdur ancak eski yazarlar için bu önemli bir husustur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.