Sağlık

Gastrit Çarpıntı Yapar Mı?

Kalpte çarpıntı, bireyin hissettiği düzensiz veya güçlü olarak kalbinin atması durumuna denilmektedir. Normal şartlarda kalbin kasılıp vücuda kan pompalaması dakikada altmış ila seksen dakika arasındadır. Bu normalin dışına çıkması durumu kişilerde endişeye sebep olmaktadır. Çok ciddi hastalıkların habercisi olabilmektedir.

Kalpte ritim bozukluğunun nedenleri kalp rahatsızlıkları olabilmek ile beraber dış etkenler kaynaklı da olabilmektedir. Bu dış etkenlerin içerisinde yeme içme gibi insani ihtiyaçların giderilmesi niteliğinde bazen kişilerin aşırıya kaçması sonucu mide problemlerini de beraberinde getirebilmektedir.  Mide problemleri de kalpte çarpıntıya neden olabilmektedir.

Ritim Bozukluğuna Neden Olan Etkenler Nelerdir?

  • Uykusuzluk
  • Stres
  • Kansızlık
  • Kullanılan İlaçlar
  • Aşırı kafein tüketimi
  • Alkol tüketimi

Gastrit Kaynaklı Kalp Çarpıntısı Nasıl Olur?

Kalpte ritim bozukluğu kişilerde endişeye sebep olabilmektedir. Bazı durumlarda çarpıntı psikolojik etkenler sebep olsa da midesinde problem yaşayan kişilerin de bu tür kendilerinde yaptıkları gözlemleri ihmal etmemeleri gerekmektedir. Günlük yaşantıda tüketilen aşırı nikotin ve kahve benzeri ürünler mide problemlerini beraberinde getirmek ile birlikte yan etki olarak kalpte ritim bozukluğuna neden olabilmektedir. Hali hazırda midesinde gastrit gibi problemlerin daha önceden teşhisi konulan hastalarda bu tür çarpıntı hissetmeleri durumunda derhal doktorlardan yardım alması gerekmektedir. Gerekli tetkikler sonucu başvurulan doktorların en iyi şekilde çözülmesine yardımcı olacakladır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.