Biyografi

Essum Aslan Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Eşi Kim?

Essum Aslan kimdir, nereli ve kaç yaşında, annesi babası kimdir, ne iş yapıyor? Daha önceki yazılarımızda çeşitli meslek gruplarından binlerce kişinin biyografisini ve bazı siyasilerin yaşamlarını burada sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise ayrıca Essum Aslan’dan söz edeceğiz.

Essum Aslan Kimdir?

  • İş insanı.

1983 yılında, ev hanımı bir anne ve esnaf bir babanın üç çocuğundan biri olarak Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. Lise de dahil eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Essum Aslan, lisans eğitimini önce Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Tarih bölümünde sonrasında ise Adana Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat bölümünde tamamlamıştır. Aslan, yüksek lisans eğitimini ise Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde Eski Türk Edebiyatı Kürsüsünde tamamlamış; ardından da dil eğitimi almak için Londra’ya gitmiştir. Essum Aslan, bu zaman zarfında Londra’da çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapmıştır. Essum Aslan, evlidir ve iki çocuk annesidir.

Essum Aslan

Kariyerine Adana’da başlayan Essum Aslan, eğitim sektöründeki uzmanlığını pekiştirmek amacıyla Şanlıurfa’da Bahçeşehir Koleji’ni açmıştır. Bununla aynı doğrultuda olarak Fethiye’de Mentora Language Schools isimli bit kurumda dil eğitimleri sağlamaktadır. Siyasi hayatına 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adaylığıyla sürdürmüş, MÜSİAD ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeliği gibi sivil toplum kuruluşlarının yapılanmalarında da aktif görevlerde bulunmuştur.

Sosyal medya hesabından da paylaşımlarda bulunan Essum Aslan, siyasi hayatına da devam ediyor. İş insanı Essum Aslan hakkında merak edilen annesi babası kardeşleri kim gibi soruların yanıtlarını en kısa sürede sizlerle paylaşacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.