Sağlık

Kamboçya Çayı Nasıl Yapılır? Kamboçya Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kamboçya çayı nasıl hazırlanır, nasıl yapılır? Daha önceki yazılarımızda Kamboçya çayı hakkında merak edilenleri cevaplamıştık. Bu yazımızda ise ayrıca Kamboçya çayının nasıl yapıldığından söz edeceğiz.

Kamboçya Çayının Malzemeleri

  • 3Litre Su
  • Kombucha mantarı
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 25-30 Gram Siyah ya da Yeşil Çay

Kamboçya Çayı Yapılışı

Öncelikle 3 Litre suyu çelik tencereye alıp ocağa koymalısınız. Kaynamaya başlayınca toz şekeri ilave edip 5 Dakika metal bir kaşık ile karıştırmalısınız. Daha sonra ocaktan alıp içine çayları eklemelisiniz. Yaklaşık 15 dakika demlendikten sonra çayları çıkarıp soğumaya bırakabilirsiniz.

Soğuyan karışımı büyük bir Kavanoz, Şişe veya Sürahi gibi ağzı sıkıca kapatılabilen bir yere aktarmalısınız. Kamboçya Mantarını ılık suyla yıkayıp elde ettiğiniz karışıma ekleyip Kavanozun (ya da hangisine koyduysanız onun) ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatmalısınız. Mayalanma süresi 4-10 gün arası değişiyor fakat en az 8 gün mayalamaya bırakmanızı tavsiye ederiz.

Çay tamamen hazır olduktan sonra günde yarım su bardağı ve aç karnına içmelisiniz. Son olarak ufak bir detay eklemek istiyoruz: Çay hazır olduktan sonra uzun zaman kullanmaya devam edebilirsiniz. Zaten mantar içinde üreyip çoğalmaya devam edecektir. Yapmanız gereken en önemli şey çok sıcak ve çok soğuk ortamlarda muhafaza etmemek. Oda sıcaklığı gayet uygun bir ortam olacaktır. Kamboçya çayı çok fazla asit içerdiğinde aniden açmamak gerekiyor ve her gün içmediğiniz günlerde bile ağzını açıp kapamanız çok daha risksiz bir durum olur. Çünkü çok fazla asit içerdiği için 2 gün açmadığınızda asitle doluyor ve yüzünüzü, elinizi yakma ihtimali çoğalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.