Biyografi

Osman Wöber Kimdir? Osman Wöber Öldü mü? Kaç Yaşındaydı?

Osman Wöber öldü mü, Osman Wöber kimdir? Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Tuncay Kantarcı karakteri ile bilinen Osman Wöber’in hayatını kaybettiği bildirildi. Milyonların Tuncay Kantarcı olarak tanıdığı Osman Wöber 62 yaşındaydı.

Osman Wöber Kimdir?

27 Şubat 1960’da Ankara’da dünyaya gelen Osman Wöber, baba tarafından aslen Avusturyalıdır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Osman Wöber, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde tiyatrocu olarak göreve başlamıştır. Öğrenciliği esnasında Şan Tiyatrosu ve Kenter Tiyatrosu’nde çeşitli oyunlarda rol almıştır.

1988 ile 1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu’nda 1995 ile 1998 tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’ da sanat yönetmenliği ve müdürlük görevlerinde bulunmuştur. Goethe Enstitüsü bursu ile iki defa Almanya’nın çeşitli tiyatrolarında incelemelerde bulunan Osman Wöber, 2001 senesinde tekrar İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun başına getirilmiştir. Wöber, bu görevini 2009 yılına kadar sürdürmüştür. Eşi, oyuncu ve sunucu olan Müge Wöber’dir.

Osman Wöber Öldü mü?

Oyuncu Zafer Algöz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Osman Wöber’in kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Haber sosyal medyada büyük bir hızla yayılırken sevenleri ise haberi duyar duymaz büyük bir üzüntü yaşadı. Algöz, Twitter hesabından ”Sevgili arkadaşımız Osman Wober’ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.