Göz Kuruluğu Migreni Tetikler mi?
Düzensiz beslenme, kuru ortamlarda ikamet etme ya da nemden yoksun bir yerde bulunma, kontak lens kullanımı gibi pek çok neden dolayı göz kuruluğu yaşanmaktadır. Günlük hayat kalitesini de oldukça etkileyen ve yaşam kalitesi için de önemli olan göz kuruluğu bir çok kişide görülmektedir. Kimisinde kronik olarak tekrarlayan göz kuruluğu, kimisi için de geçici olabilmektedir. Tedavi edilerek geçen göz kurulukları özellikle lens kullanan kişilerde oldukça fazla görülmektedir. Aynı zamanda belirli yaşlardan sonra genellikle göz kuruluğu yaşanabilmektedir. Özellikle 50 yaş üstündeki kişilerde göz kuruluğu görülebilir. Bu rahatsızlıkları en aza indirgemek için dikkat edilmesi gerek bazı hususlar vardır. Gözleri sıklıkla dinlendirmek, suni göz damlaları kullanmak, lens kullanım süresini azaltarak gözleri dinlendirmek ve göz kuruluğu için üretilen jelleri kullanmak göz kuruluğunu azaltmaktadır. Göz kuruluğu, gözlerde yanma, batma, kızarıklık, bulanık görme, göz yorgunluğu ve güneşe karşı hassasiyet gibi pek çok şeye neden olmaktadır. Bunun yanı sıra bazı kişilerde de bu kuruluk baş ağrısına neden olabilmektedir.
Migren ise gündelik hayatı olumsuz yönde etkileyen ve kişinin hayat kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Farklı birçok nedenden dolayı artabilen migren, stres, ışık dengesinin sağlanmaması, beslenme, su tüketimi, hareketsizlik gibi pek çok nedenden dolayı tetiklenebilir. Peki migreni tetikleyen etmenler arasında göz kuruluğu var mı? Göz kuruluğu pek çok kişide baş ağrısına ya da mide bulantısına neden olabilmektedir. Bu durum ise doğrudan olmasa da dolaylı yoldan kişide var olan migreni tetikleyebilir. Göz kuruluğundan kaynaklanan gözlerde yorgunluk, seğirme ya da bulanık görme migreni olan kişilerin baş ağrısını tetikleyebilir. Eğer migrenseniz ve göz kuruluğu yaşıyorsanız bu durumu doktorunuzla konuşmalı ve ilgili tedavi yöntemini uygulamalısınız. Bu hayat kaliteniz için oldukça önemlidir.
öz kuruluğu pek çok nedene bağlı olarak gelişen ve kişide bazı olumsuz etkiler bırakan rahatsızlıktır. Çevresel faktörler, yaş, yaşam tarzı gibi birçok nedenden dolayı değişebilir ve birçok kişide görülebilir. Kontak lens kullanımı kişilerde çoğunlukla göz kuruluğu yapmaktadır. Kişi bu durumu azaltmak için lens süresini kısabilir ya da gözlerini sıklıkla dinlendirmesi gerekmektedir. Aynı zamanda göz kuruluğu belirli yaştan sonra daha fazla görülebilir. Özellikle 50 yaş üstündeki kişilerde göz kuruluğu sıklıkla görülmekte