Helva Gluten İçerir mi?

Klasik bir helva tahin içerdiği için glutensizdir. Bu ürünleri kullanırken yine de son derece dikkatli olmanız sağlığınız açısından en mantıklı hareket olacaktır. Lezzetini çok sevdiğiniz helvadan bir lokma almanız kilo ve sağlık açısından pek bir etki etmeyecek olsa da tatlı ve bu derecede anormal şekerli ürünlerden tamamen uzak durmanız daha mantıklı bir karardır. Marketten aldığınız paketli helvalar ayrıca koruyucu maddeler içerir. E kısa kodu ile başlayan bu maddeler uzun vadede vücudunuz için büyük zararlar verir. Ayrıca gluten içerip içermediğine dair bir ibareyi dikkatlice incelemeli ve şüpheye düştüğünüz anda kesinlikle tüketmemelisiniz. Bunun asıl sebebi sağlığınızı korumanın temel adımlarından biri sizin için glutenden uzak durmaktır.

Çekme Helva Gluten İçerir mi?

Helvanın birçok türü bulunmaktadır. Çekme helva klasik undan mamüldür. Bu sebepten dolayı gluten hassasiyeti bulunanlar kesinlikle çekme helva ve benzeri ürünleri tüketmemelidir. Yoğun miktarda gluten içerir. Bunların yerine glutensiz alternatiflere gitmeniz sizin için çok daha sağlıklı ve mantıklı olacaktır. Ayrıca marketten almayıp evde de üretseniz içerisindeki madde nedeniyle size ciddi sıkıntılar yaratabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.