Spor

Futbolda Milli Maç Arası Nedir? Ne Demek? Ne Kadar Sürer?

Futbolda milli maç arası nedir, ne demek, ne kadar sürer? Daha önceki yazılarımızda futbolla ilgili çeşitli konu başlıklarından söz etmiştik. Bu yazımızda ise kısaca futbolda milli maç arasından söz edeceğiz. 

Futbolda Milli Maç Arası Ne Demek? 

Futbol sezonunda UEFA tarafından belirlenen tarih aralığında milli takımların maçı olduğundan kulüp maçlarının olmamasına milli maç arası denir. Milli maç araları, daha önceden UEFA tarafından belirlenir. Bu dönemde kulüpler, oyuncularını milli takımlara gönderirler. Bu nedenden dolayı milli maç aralarında kulüpler resmi müsabakalara katılamazlar. 

Mesela Avrupa takımlarını ilgilendiren milli maçlarda Avrupa liglerinde mücadele eden herhangi bir takım resmi müsabakalara katılamaz. Fakat 2. ya da 3. ligde mücadele eden takımlar resmi maçlarda oynayabilirler. Öte yandan Avrupa ülkelerini kapsayan milli maçlarda, kıta dışında mücadele eden diğer takımlar resmi maç oynayabilir. Mesela UEFA Uluslar Ligi oynanırken Arjantin’de, Brezilya’da, Amerika’da ya da Japonya’da resmi maçlar oynanabilir. Ayrıca Avrupa Şampiyonası ya da Dünya Kupası maçları, milli maç arası olarak sayılmaz. Öte yandan Avrupa dışındaki bir milli maçta görev yapan oyuncu, milli takımının maçları sona erene kadar kendi kulübüne dönemez. 

Milli Maç Arası Ne Kadar Sürer? 

Milli maç araları genelde 1 ya da 2 hafta sürer. Takımlar kendi oyuncularını eğer aday kadroda yer almışsa milli takımlarına gönderir. Bu sürede takımlar kalan oyuncuları ile antrenmanlarına devam eder. Hatta başka bir kulüple hazırlık maçları yaparlar. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.