Mimari

Ev Alırken Tapu Kredi Çekenin Üzerine mi Olur?

Kredi ile ev alım esnasında faiz oranları, kredi koşullarının yanında en önemli madde olarak kredi çekecek kişinin kredi notu gelmektedir. Bu noktada da evi üzerine almak isteyen kişinin kredi notu yeterli değilse eş ya da bir akraba, arkadaş krediyi çekecek olabilir. Ancak ev alırken tapu kredi çekenin üzerine olur. 

Durum böyle olunca ev tapusunu üzerine yapmak isteyen kişi, kredi notu iyi olan kişiyi kendine kefil ederek ev tapusunu üzerine alabilmektedir. Bir diğer seçenek ise konut kredisi taksitlerinin tamamen bitmesini beklemek olacaktır.

Bu ihtimaller dışında ev tapusunu kişi kendi üzerine alamaz. Kefillik, eğer banka kabul ediyorsa en makul seçenek olarak görünüyor. Bunun sebebi ise, bildiğiniz üzere konut kredisi vadelerinin bir hayli uzun olmasıdır. Evi üzerinize almak için 5-10-15 yıl gibi uzun süreler beklemeniz sizin için sıkıntılı durumlar yaratabilir. Krediyi çeken kişi çok güvendiğiniz biri olsa da kişinin borcundan ya da ölüm gibi bir durumdan dolayı evi kendi üzerinize almanız iyice zorlaşabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.