Ekonomi

Temettü Kaydı Ne Demek?

Yalnızca borsa ile ilgili değil, temettü terimi ile ilgili bile yüzlerce makale ile sizlere detaylı bilgiler vermiştik. Temettü kaydı teriminden bahsetmeden önce temettü kelimesinin anlamını çok kısa bir şekilde tekrar hatırlasak iyi olur. Temettü demek, firmaların belirli dönemlerde yatırımcılarına kâr payı dağıtması anlamına gelmektedir. Bu paydan elde edebilmek için belirli koşullarını yerine getirmeniz gereklidir. Temettü kaydı da bununla ilgili bir terimdir.

Temettü kaydı demek, temettü dağıtım tarihinden belli bir süre önce o hisseye sahip olmak anlamına gelinir. Bu sayede belirli süredir hissedar olduğunuz için temettü kazanmayı hak etmiş olursunuz. Bu kurallar borsada genel olarak aynı işlemektedir.

Özetle, bu kelimeden bir yere gidip kayıt olmanız gerekiyor anlamı çıkmayacaktır. Ancak daha farklı bir yerde, bankanızın mobil uygulamasında işlem yaparken bu terimle karşılaşırsanız aşağıda yorumlarda bize detaylı olarak bildirin. Oradaki kullanım anlamı hakkında araştırma yaparak size detaylı bilgileri sunalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.