Jelibon Haribo Gluten İçerir mi?

Jelibon ismi aslına bakarsanız bu çok tatlı görünen şekerlemenin neden üretildiği hakkında da bize ipuçları vermektedir. Hayvanların kemiklerinde bulunan jelatinin tatlandırılmasıyla üretilen bu madde, sağlığınız için oldukça tehlikeli olabilir. Zaman zaman gündem konuları arasında yer alıp tartışmalara da sebep olmaktadır. Ancak Haribo marka jelibon firmanın belirttiğine göre glutensizdir.

Durum böyle olmasına rağmen her bir şekerleme paketini dikkatli bir şekilde inceledikten sonra satın almanız sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Spor yapıyor ya da sağlıklı beslenmek istiyorsanız, bırakın kaçak öğününü ömrünüz boyunca tüketmenizi tavsiye etmiyoruz. Kaçamak öğünleri genellikle, en azından yüksek karbonhidrat içerir ve bu şekilde bir fayda sağlar. Ya da zararı bulunmamaktadır. Bu jelibonlar ise oldukça yüksek kimyasal işleme içerebilir. Ayrıca ileri zamanlarda glutenli içerik bulunan üretime geçmeyeceklerine dair bir garanti yoktur.

İlginizi Çekebilir:  Epidural Bel Ağrısı Yapar mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nişan elbisesi