Kola Gluten İçerir mi?

Coca Cola ve Pepsi başta olmak üzere onlarca farklı kola markası olsa da ülkemizde çoğunlukla tüketilen markalar yalnızca bunlarla sınırlıdır. Bu noktada size güzel bir haber verebiliriz eğer gluten hassasiyetiniz bulunuyor ise rahatlıkla kola tüketebilirsiniz. Kola gluten içermez. Ancak zaten sindirim sisteminizin son derece hassas olmasından dolayı çölyak rahatsızlığı çekiyor iken üzerine bir de bu tür asitli içecekleri tüketmenizin ne kadar güvenilir olduğu son derece tartışılırdır.

İlginizi Çekebilir:  Nootropil Kalp Çarpıntısı Yapar mı?

Her iki firma da ürünlerinde gluten bulunmadığını internet sitelerinde açıkça ifade etmiştir. Ancak sonraki farklı lezzet ve aroma denemelerinde gluten bulunan ürün üretmemelerinin de bir garantisi yoktur. Bu sebepten dolayı durum her ne olursa olsun içeceğinizi almadan önce etiketini dikkatli bir şekilde okumanız son derece önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nişan elbisesi