Sağlık

Aknetrent Kullanırken Kahve Sigara ve Alkol İçilir mi? Zararı Var mı?

Aknetrent kullanırken kahve, sigara ve alkol içilir mi? Daha önceki yazılarımızda Aknetrent ile ilgili olan gerek yan etkileri gerekse özellikleri ile ilgili olarak çeşitli konu başlıklarından söz etmiştik. Bu yazımızda ise kısaca Aknetrent kullanırken kahve, sigara ve alkol kullanılıp kullanılmayacağından söz edeceğiz.

Aknetrent Kullanırken Kahve Sigara ve Alkol İçilir mi? Zararı Var mı?

  • Kullanmayın.
  • Zararı Var.

Aknetrent ilacını kullananlar (10mg, 20mg, 40mg) kendilerine en azından kullandıkları süre içerisinden çokça dikkat etmek zorundalar. Bu süre içerisinde de özellikle alkol ve sigaradan uzak durmaları gerekmektedir. Yine aynı şekilde kahve de bu süre içerisinde uzak durulması gereken içeceklerden biridir. Alkol, özellikle karaciğerleri aşırı oranda yorduğu için ve Aknetrent ilacı da doğrudan karaciğer ile ilgili olduğundan alkolü bu dönemde bırakmanız sizin adınıza faydalı olacaktır.

Yine aynı şekilde bu dönemde sigaradan, makyajdan, güneşten, yağlı yemeklerden, stresten uzak durmanız gerekecektir. Aknetrent çeşitli yan etkileri olan bir ilaçtır. Bu süreci en kısa sürede atlatmak için yapılmaması gerekenleri dikkate alın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.