Biyografi

Pelin Abay Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında? Boyu? Sevgilisi? Oynadığı Diziler?

Pelin Abay kimdir, nereli ve kaç yaşında, boyu kaç, doğum tarihi ne? Daha önceki yazılarımızda çeşitli meslek gruplarından binlerce kişinin biyografisini ve bazı oyuncuların yaşamlarını burada sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise kısaca Pelin Abay’dan söz edeceğiz.

Pelin Abay Kimdir?

  • Oyuncu.

6 Haziran 1993 tarihinde dünyaya gelen Pelin Abay, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır. Öğrenciliği esnasında Katil Joe, Yaşasın Barış ve Martı adlı tiyatro oyunlarında sahne alan Abay, ayrıca Martı adlı oyunda ödül almıştır. Başarılı oyuncu Pelin Abay, Ali Sabuncugil Menajerlik Oyunculuk Ajansı bünyesinde oyunculuk çalışmalarına devam etmektedir. Çeşitli reklamlarda da rol alan Pelin Abay, 2018 senesinde Kanal D ekranlarında yayınlanan ve Halit Ergenç’in baş rolde olduğu Vatanım Sensin adlı dizide rol almıştır. Bu dizide Gülizar karakterine hayat veren Pelin Abay, daha sonra da Zümrüdüanka adlı dizide Abbas’ın kızı Suhandan rolünde oynamaktadır.

Rol Aldığı Projeler

  • Vatanım Sensin – 2018
  • Gülizar – 2018
  • Zümrüdüanka (Suhandan) – 2020

Boyu ve Kilosu?

  • Başarılı oyuncu 1.63 cm boyundadır ve 50 kilodur.

Pelin Abay ile İlgili Aramalar

Google’da Pelin Abay ile ilgili olarak arama yapan kullanıcılar aynı zamanda şunları da aradı; Pelin Abay Kaç Yaşında Pelin Abay Vatanım Sensin Pelin Abay Sevgilisi Pelin Abay oynadığı Diziler Pelin Abay Boyu Pelin Abay yaş Pelin Abay Kimdir Pelin Abay nereli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.