Gündelik Hayat

11 Adımda Ev Temizliği

Herkes temizlemekten nefret eder ama herkes temiz bir evi sever. Evinizi hızlı bir şekilde temizlemenin en iyi yolu var mı?
Acemilerin çoğu, önce toz veya süpürme yapmaları gerektiğinden emin değil. Mutfağı banyodan önce mi yoksa tam tersi mi temizlemeleri gerektiğini merak ediyorlar.
Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmek ve evinizi hızlı bir şekilde temizlemek için yılların zor kazanılmış deneyimine dayanan bu adımları izleyin.

Hızlı Ev Temizliği İpuçları

1. Tek seferde bir odayı değil, tüm evi temizleyin

Bir görevi (toz alma, süpürme, paspaslama) seçerseniz ve mutfağı, banyoları ve ardından yatak odalarını temizlemek yerine evin her odasında aynı görevi yaparsanız temizlik çok daha etkilidir. Bu şekilde yapmak, sonsuz bir temizlik döngüsünde olduğunuzu hissetmenizi, aynı göreve tekrar tekrar başlamanızı engeller.

2. Tüm temizlik araçlarınızı bir kutuda toplayın
İster taşıma çantası, kova veya çanta olsun, temizlemek için ihtiyacınız olan her şeyi taşınabilir tek bir yerde bulundurmak işi halletmeyi çok daha kolay hale getirir. Temizlerken aletleri aramakla zaman kaybetmeyeceksiniz ve bir sonraki gezinizden önce bunları toplamak konusunda endişelenmenize gerek yok.

Plastik kaplar misafir geldiğinde sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. Temizleme ihtiyacı duymayacaksınız.

3. Dağınıklığı giderin

Daha temizliğe başlamadan önce, odadan odaya gidin ve karmaşayı kaldırın. Her bir öğeyi alırken- dergiler, iyi okunan ciltsiz kitaplar, yerdeki kıyafetler gerekip gerekmediğini düşünün.

4. Toz ve vakum

Toz almaya başlamadan önce tavan vantilatörlerinin kapalı olduğundan emin olun. Toz almanızı mobilyaların üstlerine ve rafların altlarına, tırabzanlara, resim çerçevelerine, süs eşyalarına ve TV ekranlarına yoğunlaştırın. Panjurlar ve üst raflar gibi ulaşılması zor alanlar için, bir paspas veya süpürgenin ucuna mikrofiber bir bez bağlayın. Süpürmeden önce yatak odalarındaki çarşafları değiştirin.

5. Aynaları ve camı silin

Tüm aynaları ve cam yüzeyleri silerek temizlemek için bir nemli mikrofiber bez ve ardından bir kuru bez kullanın.

6. Tezgahları ve yüzey alanlarını dezenfekte edin

Evinize gidin ve tezgahlardan, cihazlardan ve dolaplardan kapı kollarına, ışık anahtarlarına, TV uzaktan kumandalarına ve telefonlara kadar sert yüzeyleri silin. Bu yüzeylerden bazılarını, özellikle de insanların parmaklarına ve yüzlerine mikrop bırakabilecekleri dezenfekte etmelisiniz. Dörtte bir ila yarım fincan beyaz veya elma sirkesini bir fincan suyla karıştırarak toksin olmayan bir dezenfeksiyon solüsyonu hazırlayın.

7. Küvet, lavabo ve tuvaletlere odaklanın

Temizleyiciyi önce mutfak lavabosuna, ardından banyo lavabolarına, küvetlere ve tuvaletlere püskürtün. Temizleyicinin kiri ve lekeleri çözmesi için birkaç dakika bekletin. Sonra mutfağa dönün ve fırçalamaya başlayın. Mikrodalganın içini silmeyi unutmayın. Son olarak temiz tuvaletlere sahip olabilmek için ovalayın.

Temizlik ürünleri seçerken dikkatli davranın. Markasız ürün almayın.

8. Süpürün, ardından paspas

Mutfağı ve banyoyu süpür. Odanın en uzak köşesinden paspaslamaya başlayın ve kapıya doğru geriye doğru ilerleyin.

9. Süpürürken hareket etmeye devam edin

Süpürürken her köşeyi ve huysuzluğu alma konusunda endişelenmeyin. Evin içinde ilerlemeye devam edin, süpürgeyi halı kaplı her odada tek geçişte çalıştırın.
Bazı görevlerin her hafta yapılması gerekmiyor. Bunlar arasında mobilyaların cilalanması, pencerelerin temizlenmesi ve halı ve banyo paspaslarının yıkanması yer alır. Bu aksesuarları inceleyin ve kendi kararınızı verin.

10. Temizleme aletlerinizi rutin olarak yıkamayı unutmayın

Evi temizlemenin genellikle gözden kaçan bir kısmı, temizlik araçlarınızın bakımını yapmaktır. Kirli bir paspas veya dolu torbalı bir elektrikli süpürge kullanmak çok daha az etkilidir ve sonunda temizlemek için daha fazla zaman harcarsınız.

11. Temizliği bir grup etkinliği yapın

Ekip çalışması yapmak, bir evi hızlı bir şekilde temizlemenin en iyi yollarından biridir. Ailenizle önceden bir zaman planlayın ve her kişiye görevler atayın. Birlikte çalışmak temizliğe biraz eğlence katabilir ve eviniz kısa sürede ışıl ışıl olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.