Mimari

1+1 Yatırım İçin Alınır mı?

Gayrimenkul yatırımı güvenli bir tür olarak görüldüğünden dolayı en az riskli yatırım türlerinden biri olarak görülüyor. Özellikle son yıllarda büyükşehirlerde yaşanan ekstra kira artışları sebebiyle ise 1+1 ev yatırım için düşünülen bir seçenek olarak gündeme geliyor. Bu makalemizde 1+1 daire yatırım için alınırsa yaşayacağınız dezavantajlar ile başlayarak değerlendireceğiz.

Öncelikle bu tür küçük daireler öğrencilere ve kısa süreli kiralama planlayan insanlara daha çok hitap ettiğinden dolayı eğer kiracım girsin, düzenini kursun yıllarca sorunsuz devam edeyim düşüncesi için doğru bir tercih olmayacaktır. Burada anlattığımız husus öğrenciye ev kiralanmaz değil, ev tipinin diğerlerine nispeten daha kısa süreli kiralamalara uygun olduğudur.

Avantaj kısmına gelirsek, yatırım için gayet uygun bir fırsat gibi görünüyor. Okurlarımızız ekonomi kategorisi yazılarından aşina olduğu gibi hatırlatalım ki yatırım tavsiyesi değildir. Ancak son yıllarda talebin artmasının yanında bütçesi çok yüksek olmayan yatırımcılar için harika bir tercih olabilir.

1+1 Daire Nereden Alınmalı?

Yine yatırım esnasında seçilecek bölgede daireye talep oluşturacak kitle göz önğnde bulundurulmalı. Üniversitelere yakın bölgeler ya da kısa süreli kiralama için o şehrin turistik ya da daha merkezi bölgeler tercih edilebilir. Aksi takdirde yatırım yapayım derken kiracı bulamayıp çok düşük ücretler ile birine kiralamak zorunda kalabilirsiniz.

Son olarak arz-talep açısından baktığımızda yalnızca kiralama amaçlı bakılmamalıdır. Daireyi değerlendirip tekrar satmak için de bu tür ufak daireler mükemmel bir seçenek olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.