Biyografi

Mühdan Sağlam Kimdir? Kaç Yaşında? Aslen Nereli?

Mühdan Sağlam kimdir, nereli ve kaç yaşında, evli mi bekar mı? Daha önceki yazılarımızda çeşitli meslek gruplarından binlerce kişinin biyografisini ve bazı gazeteci-yazarların yaşamlarını burada sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise ayrıca Mühdan Sağlam’dan söz edeceğiz.

Mühdan Sağlam Kimdir?

  • Akademisyen.

Lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 2010 yılında tamamlayan Mühdan Sağlam, yüksek lisans eğitimini 2013 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamıştır. Mühdan Sağlam doktora eğitimini ise yine aynı bölümde ve üniversitede 2021 yılında tamamlamıştır.

Yüksek lisans eğitimi devam ederken bölümünde araştırma görevlisi olarak işe başlayan Mühdan Sağlam, 2017 yılında kadar bu görevde bulunmuş, Şubat 2017’de 686 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile (Barış İçin Akademisyenler Bildirisi) görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu görevinden uzaklaştırıldıktan kısa bir süre sonra Gazete Duvar’da köşe yazıları yayınlamaya başlamıştır. Mühdan Sağlam, 2021 Kasım’a kadar bu kuruluşta çalışmıştır. Kısa Dalga Medya, Al-Monitor, Middle East Eye gibi kuruluşlarda yazarlık yapmaya devam etmektedir. İsminin anlamını ”ayın güzelliğini parlaklığını verdiği” olarak tanımlamaktadır.

Kitapları

  • Gazprom’un Rusyası: Rusya’da Devletin Dönüşümü

Twitter hesabından da paylaşımlarına devam eden Mühdan Sağlam, daha çok enerji ilişkileri, Ortadoğu’daki aktörler, Türkiye’nin iç siyaseti gibi konularda uzmanlaşmıştır. Mühdan Sağlam hakkında merak edilen aslen nereli, doğum tarihi nedir, annesi babası kardeşleri kim gibi soruların yanıtlarını en kısa sürede sizlerle paylaşacağız.

kaynak:

  • gazeteduvar.com.tr/yazar/muhdan-saglam, erişim tarihi: 30 Mart 2022
  • linkedin.com, (profil: Mühdan Sağlam, erişim tarihi: 30 Mart 2022)
  • eksisozluk.com, (başlık: mühdan sağlam, erişim tarihi: 30 Mart 2022)
  • pandora.com.tr, (başlık: Gazprom’un Rusyası: Rusya’da Devletin Dönüşümü, erişim tarihi: 30 Mart 2022)
  • https://twitter.com/muhdansaglam/status/1010478040055472129?lang=tr, erişim tarihi: 30 Mart 2022)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.