Ekonomi

Yıllık Temettü Adedi Ne Demek?

Ekonomi kategorimizde binlerce makale içerisinde temettü terimini sıklıkla kullandık. Kullanıcıların sıklıkla aramasını yaptığı farklı bir tabir ile karşılaşmamız üzerine yıllık temettü adedi üzerine de kısa bir makale yazmaya karar verdik. Şirketler bedelsiz sermaye artırımına gidebileceği gibi kar paylarından belirli miktarlarda temettü de dağıtabilir. Bazı yatırımcılar çoğunlukla temettü dağıtan şirketleri tercih etmek suretiyle, temettü emekliliği gibi tabirler ile uzun süreler bu şirketlerde hem yatırımlarını tutmak hem de gelir elde etmeyi hedeflemektedirler.

Yıllık temettü adedi demek, şirketin kar payından dağıtacağı toplam bedelin hisselere oranını ifade etmektedir. Bir diğer tabir ile temettü oranı olarak kullanılan terime denk gelmektedir. Kullanıcıların buna dikkat etme sebebi ise, yatırımlarından gelen temettünün hisse değerinin yükselmesiyle birlikte her geçen yıl enflasyon üzerinde gelir sağlayıp sağlamayacağıdır. Yapılan yatırımlarda her geçen gün artan ve enflasyon üzerinde olan getiriler beklenir ki reel kar elde edilmiş olsun.

Bu konuyla ilgili benzer bir terimi merak ediyorsanız sitemizin arama kutucuğunu kullanabilir ya da doğrudan aşağıda yorum bırakabilirsiniz. Terim ve kavramlar bazında genel bilgi paylaşımı yapabiliriz. Ancak ne yazık ki yatırım tavsiyesi yerine geçebilecek hisse önerisi sorularını konu altında yöneltmeyiniz. Bu işlemi yalnızca uzman ve lisanslı yatırım danışmanınız ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.