Spor

Glutamin Ne Zaman İçilir?

Spor yaparken kullanılan takviyelerin birçoğunun işe yaramaz olduğu hakkında söylentiler son zamanlarda ortalıkta dolaşıyor. Ancak konu glutamin oluncw böyle düşünmek çok yanlıştır. Kasların yapımını hızlandırmak amacıyla olmazsa olmaz olan bu takviye, çok yüksek oranlarda kas gelişimini hızlandırmaktadır. Tabii tek başına glutamin alınca büyük kaslara sahip olacağınızı iddaa etmek de abartı olacak olsa da doğru zaman seçilirse en azından aşırı yorgunluk hissi kaybolacaktır.

Etkilerini doğru bir şekilde görmek için, düzenli ve ısrarlı bir kullanım şarttır. Bunun yanında yapılan araştırmalarda egzersiz sonrası kas yıkımını önlemek amacıyla alınmasının en etkili yol olacağı biliniyor. Glutamin supplementi ile ilgili olumlu yüzlerce araştırma bulunuyor. Glutamin spordan hemen sonra içilir. Teknik olarak bu zamanlamanın tam 30 dakika sonrası olduğu tavsiye edilse de 10-20 dakika gibi sürelerin hiçbir önemi olmadığına emin olabilirsiniz.

Özetle bu yazımızda glutamin içme saati hakkında sizlere bilgiler vermeye çalışık. Önemi ve gerekliliği tartışılır olsa da kullanılabilecek ilk 3-4 takviye arasına gitmeyi hak edecek derecede öneme sahiptir. Böylelikle vücudunuzda bu ürünün seviyesi yükselir ve vücudunuzun daha üretken duruma geçmesi sağlanmış olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.