Teknoloji

Modem Hata PKTS Nedir?

Önceki teknoloji makalelerimizde Türk Telekom başta olmak üzere, tüm internet sağlayıcıları kapsayacak şekilde modem ve internet hatalarından detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Araştırma yaparken genellikle zor bulunan ve net cevabı verilmemiş sorulara odaklanıyoruz. İşte bu yüzden bu makalemizin konusu olarak ‘modem hata PKTS’ problemi ile ilgili konuşacağız. İnternet altyapıları ile ilgili yüzbinlerce insan problem yaşamaya devam ediyor. Ülkemizde her ne kadar son 10 yılda büyük gelişmeler gösterilse de bu noktada tam anlamıyla sağlıklı bir internete ulaşmayı başarabilmiş sayılmayız.

İşte PKTS hatası da bu altyapı sorunuyla doğrudan ilişkili bir hata türü. Modem pkts demek, indirme ve yükleme esnasında oluşan paket kayıpları yani anlık hat kopmalarını işaret etmektedir. Bu problemin sebebi genellikle modem ya da ana internet hattı ile ilgili değildir. Binanızın iç tesisatı ya da evinizdeki kablolama sebebiyle bu hatayı görmeniz mümkündür.

Nadiren de olsa direkt modemin ayarlarının yanlış olması ya da kalitesiz bir modem seçilmesi de pkts değerlerinin milyonlara kadar anormal bir şekilde yükselmesine sebebiyet verebilir. Öncelikle ana hat detaylı kontrol edilmeli, sonrasında diğer ihtimaller değerlendirilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.