Banka Kredisine Uygun Ev Ne Demek?
Banka Kredisine Uygun Ev Ne Demek? ev almak isteyenlere bankalara veyahut kredi kurumları tarafından konutun değerine göre belirlenen oranda kredi vermesine denilir. Konut kredisi için başvuru yapılan evin en az %80 oranının tamamlanmış olması, pek çok banka tarafından tercih edilen bir koşuldur. Krediye uygun olup olmaması, eksper yani uzman tarafından belirlenir.
Bankalara yapılan konut kredisi başvurularında, tercih edilen konutun değerinin belirlenmesi için mutlaka ekspertiz raporu gereklidir. Rapor sonuçlandığında eğer evin durumu banka tarafından uygunsa kredi onaylanır ve banka krediyi verir. Banka Kredisine Uygun Ev Ne Demek? sorusunun yanıtlarıdır.
Banka Kredisine Uygun Evin Özellikleri
Banka Kredisine Uygun Ev Ne Demek? ve banka kredisine uygun evin özellikleri ve seçtiğiniz evin krediye uygun olup olmadığını önceden kontrol etmeniz çok akıllıca olmaktadır. Kontrol etmeniz kredi almanızı kolaylaştırır. Seçtiğiniz konutun krediye uygun olup olmadığını anlamak için püf noktaları vardır. Bu püf noktalarına bir göz atalım:
- Konutun mutlaka belirli bir oranda tamamlanmış olması şartı vardır.
- Bu oran bankasına göre değişiklik gösterebilir.
- Hisseli tapulu konutların kredi alması oldukça zordur
- Konutun tapuda ki niteliği mutlaka mesken olarak geçmelidir.
- Konutun tapu türü kat mülkiyeti ve aynı zamanda kat ittifakı olmalı.
- Konut üzerinde hiçbir haciz kaydı olmamalıdır.
- İpotekli konutlar yine sorunludur çünkü bankalar konut kredisi verirken teminat olarak almaktan kaçındığı ev gurubundandır.