Ekonomi

Bittorent (BTT) Coin Kimin? Sahibi Kim? Zorluk Seviyesi Ne?

BitTorrent (BTT), BitTorrent Inc.’in Tron kurucusu Justin Sun tarafından satın alınmasından sonra oluşturulan BitTorrent Vakfı tarafından 2019’un başlarında Tron blok zincirinde piyasaya sürülen bir jetondur.

BitTorrent Inc., aynı adı taşıyan popüler eşler arası dosya paylaşım yazılımını geliştirdi. BTT, Binance fırlatma rampasında bir TRC-10 jetonu olarak piyasaya sürüldü.

Singapur merkezli BitTorrent Foundation, Sun’ın 2018’de BitTorrent’i satın almasının ardından tokenin Tron protokolünde çalışacağını duyurdu. Satın almanın ardından Tron Foundation, BitTorrent token’ı (BTT) entegre etmeyi amaçlayan BitTorrent dosya paylaşım yazılımının yeni bir yinelemesi olan Project Atlas’ı açıkladı. ). Temmuz 2019’da BitTorrent, kullanıcıları tohumlama ve bant genişliği için BTT ile ödüllendirerek dosyalarını tohumlamaya teşvik eden ve böylece daha hızlı indirme hızı sağlayan BitTorrent Speed’i tanıttı.

2019’da BitTorrent, 138 ülkede 100 milyon kullanıcıya sahip olduğunu iddia etti ve o sırada dünyanın en iyi torrent hizmeti oldu.

BitTorrent nasıl çalışır?


Vizyon
Sun, 2018’de Singapur merkezli BitTorrent’i 120 milyon dolara satın aldı ve ardından şirket, BitTorrent’in pencere tabanlı paylaşım yazılımı µtorrent dahil olmak üzere BitTorrent’in ekosistemine entegre edilebilecek bir token üzerinde çalışmaya başladı.

Artık bireyler dosyalarını (yabancılarla dosya paylaşma süreci) tohumlamayı seçtiklerinde, bant genişliğini ve kaynaklarını kullanarak torrentler için BTT ile ödüllendirilmeyi seçebilirler. BitTorrent Speed ​​adlı bu işlem, indirme hızına yardımcı olur ve kullanıcıları dosyalarını torrent yazılımında tutmaya teşvik eder ve bu da kullanıcılara istedikleri dosyaları daha kolay indirme olanağı verir. Ayrıca, BTT jetonlarının parasal değeri vardır, bu da kullanıcıların jetonları itibari paraya dönüştürebileceği veya ağdaki faydaların kilidini açmak için harcayabileceği anlamına gelir.

Lansman ve yayınlama
Atlas Projesi, Sun’ın BitTorrent Inc.’i satın almasının ardından 2018’de Tron Vakfı tarafından duyuruldu. BTT’nin toplam arzı, tümü blok zincirinin başlangıcında oluşturulan 990 milyar tokendir. Jetonların dağıtımı, 2019’un başlarında çeşitli yollarla başladı.

İlk olarak, Binance’de, kullanıcıların BTT’leri için TRX (Tron’un yerel jetonu) veya BNB (Binance’in yerel jetonu) için ödeme yapabilecekleri bir jeton satışı başlatıldı. Yaklaşık 7,2 milyon dolar değerinde 59,8 milyar token satışı dakikalar içinde satıldı. İkincisi, Tron, sonunda toplam arzın toplam yüzde 10,1’ini TRX sahiplerine (Tron Vakfı’nın yerel jetonu) gönderecek bir airdrop duyurdu. Airdrop Şubat 2019’da başladı ve Şubat 2025’e kadar aylık olarak çalışacak. Aylık airdrop zaman geçtikçe daha da büyüyecek, her yılın Şubat ayında artacak ve Şubat 2025’te 1.402.500.000 BTT’de sona erecek.

Son olarak, toplam BTT arzının yüzde 19’u BitTorrent ekibine ve BitTorrent Vakfı’na tahsis edildi. Tron Vakfı, verilen jetonların yüzde 20’sini alacak, BitTorrent Ekosistemi, verilen jetonun yüzde 19,9’unu alacak ve projenin çeşitli ortaklıkları toplam jeton arzının yüzde 4’ünü alacak.

Ağ tasarımı ve güvenlik modeli
BitTorrent, bir TRC-10 şifreleme belirteci olarak Tron protokolünün üzerine inşa edilmiştir.

BitTorrent ekosisteminde bireyler, “hizmet talep edenler” veya “hizmet sağlayıcılar” olarak iki yoldan biriyle hareket edebilir. İstek sahibi, içerik almak için bant genişliği, uzaktan yedekleme için depolama ve/veya merkezi olmayan proxy hizmetleri gibi yerel kaynaklar karşılığında bir sağlayıcıya BTT sunar. Kullanıcılar artık BTT için dosya indirmeye ve tohumlamaya teşvik edilirken, BitTorrent ekosisteminin bir parçası olmak için BTT ile etkileşime girmeleri gerekmediğine dikkat edilmelidir.

Ayrıca, BTT, BitTorrent değerlerine bir teşvik sistemi olarak dahil edilmiştir. Bu teşviklerin amacı, BTT projesini mevcut ve potansiyel katılımcılara tanıtmak, blok zincirinde yönetişime izin vermek ve protokol yükseltmeleri ve uzantıları hakkında gelecekteki tartışmaları kolaylaştırmaktır.

Beyaz kağıda göre, TRON blok zinciri, BTT işlemlerinin işlenmesinde ayrılmaz bir rol oynuyor. BitTorrent, token transferinin özel defterler ve TRON blok zinciri arasında yapıldığı işlemleri halletmek için “zincir dışı/zincir üstü” bir yol kullanır. Ödeme kanalları, TRON blok zincirine yerleşmeden ve kaydedilmeden önce bu defterlerde açılır.

Bittorent Coin Para politikası/kriptoekonomi
Toplam BTT arzı, BitTorrent Vakfı tarafından 2028 yılına kadar belirli bir programa göre açılacak olan 990 milyar tokendir. Hem kamu hem de özel jeton satışı, toplam jeton arzının yüzde 17’sini oluştururken, airdrop toplam arzın yüzde 20,1’ini oluşturdu. BitTorrent Vakfı ve ekibine toplam BTT arzının yüzde 19’u tahsis edilirken, TRON vakfı verilen jetonların yüzde 20’sini aldı. Son olarak, BitTorrent ekosistemi toplam arzın yüzde 19,9’unu aldı. Tokenlerin geri kalanı Tron ve BitTorrent vakıf kısmına verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.