Otomobil

Bmw Kısa Hüzmeli Far Arızası Nedir? Nasıl Çözülür?

BMW kısa hüzmeli far arızası nedir, nasıl çözülür? Daha önceki yazılarımızda BMW ile ilgili çeşitli sorunlardan söz etmiştik. Bu yazımızda ise kısaca kısa hüzmeli farlardan söz edeceğiz.

Farlardan Biri Yanmıyor Kısa Hüzmeli Arıza

Bu çoğunlukla far lambalarından birinin patladığı sonucuna gelir. Lambaların ömrü, kullanım zamanına ve maruz kaldıkları titreşim oranına oldukça bağlıdır. Akkor far lambasının içindeki ince tungsten filaman elbet bir noktadasönecektir. Gece sürüşünüz ne kadar fazla ise bu zaman o kadar daha erken olacaktır. Normal bir otomotiv akkor far (halojen veya normal) 700 ila 2100 saatlik kullanım süresinesahiptir. Yılda ortalama olarak 22.000 ila 26.000 kilometre yol gidiyorsanız, farların ne sıklıkta harcandığına bağlı olarak her beş ya da sekiz yılda bir lambaların yenilenmesi gerekmektedir. Bozuk ve taşlı yollarda araba sürmek, ampul içerisinde bulunan hassas filamanın kullanım ömrünü oldukçaazaltır.

BMW 320i

Bu oluşabilecek olan kısa hüzmeli far arızalarında genelde en mantıklısı değişim sağlamaktır. Değişim sonucunda çok aşırı uzun ömürlü olmasa da aracın performansına göre değişecektir.

BMW 330i

Kısa hüzmeli far arızası genelde çok sık rastlanmaz. Fakat olması durumunda ister istemez keyfinizi kaçırır. Bu durumda aracın performansı çok önemlidir. Sonuç olarak arabayı aşırı hor kullanmamak gerekir.

Patlak Ampülü Değiştirmek

Lambayı değiştirmeden önce, farın arka kısmında elektrik konektörünü hasar bakımından dikkatli bir biçimde inceleyin. Aşınmış ya da gevşek olup olmadığına bakın.

Günümüzde birçok araçta far lambaları, far korumasının arka kısmından değiştirilmektedir. Lamba ve soket plastik bir kapak ile koruması edilmiştir. Bazı araçlarda erişim sağlamak oldukça kolaydır. Bazı araçlarda ise bu durum tampon ya daön ızgarayı sökmek gibi uğraşlar gerekebilir. Far yenilenmesi ile ilgili ayrıntılı noktalara aracınızın kullanma kılavuzundan bakmanızda mutlaka fayda olacaktır.

Lamba yenilemesi yapmadan önce motor mutlaka durdurulmalı ve kontrol edilmeli ve farlar kapalı şeklinealınmalıdır. Saat yönünde yaklaşık olarak çeyrek tur dönmesini sağlayarak klipsleri açın ve lambayı yuvasından çıkarın.

Yeni lambalarınızın cam kısımlarına asla ama asladokunmayın. Parmaklarınızdaki yağ, lambanın özel kuvars camı ile etkileşime girerek olumsuz tepkilere sebep olabilir. Lambayı değiştirdikten sonra birkaç gün boyunca ya da hafta cam kısmına dokunmamaya ve müdahale etmemeye dikkat edin. Lambayı plastik tarafından ya da bir mendil veya bezle tutun. Alternatif bir çözüm olarak ise eldiven kullanabilirsiniz.

Lambayı soketine oturttuktan sonra, far yuvasına yerleşimi sağlamadan önce test edin. Lambanın yandığından kesinolmak için farları açın. Düzgün çalışıyor ise farları kapatın ve lambayı korumaya yerleştirin. Yuvayı kilitlemek için soketi çeyrek tur olacak şekilde döndürün. Soketi kilitlemeyi eğer atlarsanız lamba yuvasına su ve kir gibi şeyler dolabilir. Bu da lensin içerisinde korozyona ve buğulanma gibi sorunlara sebep olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.