Bulgur Gluten İçerir mi?

Gluten içeren yiyecekler hakkında detaylı bilgiler verdiğimiz yazı serisinin sonuna doğru gelirken, çölyak hastaları için son derece zararlı olabilecek bulgurdan bahsedeceğiz. Bulgur bilinenin aksine yüksek miktarda gluten içerir. Çölyak hastalarının bir kaşık dahi yememesi ve tamamen uzak durması gereklidir. Ayrıca bu ürün ile birlikte birçok yiyecek ve meze yapıldığından dolayı tüketirken, içerisinde bulgur olup olmadığı dikkatli bir şekilde irdelenmelidir.

İlginizi Çekebilir:  Contractubex Soyulma Yapar mı?

Glutenden uzak duran kişileri iki sınıfa ayırmıştık. Gelelim sporcu veya sağlığına dikkat eden kişilerin bulgur tüketmesi meselesine. Bulgur kaliteli bir karbonhidrat kaynağı olsa da gluteni aşırı miktarda içerdiğinden dolayı tüketim esnasında yine de dikkatli olmakta fayda olacaktır. Bunun yerine daha kaliteli karbonhidratlar seçilmelidir. Ancak glutenden kaçan bir sporcu unutmamalıdır ki, karbonhidratların birçoğu yoğun miktarda gluten içerir ve karbonhidrat sporcular için olmazsa olmazdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nişan elbisesi