Gündelik Hayat

Difenbahya Nasıl Sulanır?

Difenbahya bitkisinin sulama ve çiçeğin konumu konusuna bakacak olursak, bu noktada her bitki için stabil oranların olduğunu söylemek doğru değildir. Nasıl her insanın susama, bunalıp kabuğuna çekilme, hava alma, her ortama uyum sağlama veya her ortamı sevme durumu aynı değilse bitkiler için de bu durum böyledir. Bu minvalde özele indiğimizde difenbahyalar içinde bu durum böyledir. Sizin bulunduğunuz ortamın ısısı, nemi, yükseltisi, konumu, ışığın geliş açısına göre değişiklikler gösterecektir. Bu yüzden ezbere bilgilerden ziyade çiçeğinizi tanımaya çalışın, sevin. İlk aldığınız zamanlarda ortam değiştirdiğinden dolayı olumsuzluklar gözleyebilirsiniz. Deneme yanılma yöntemiyle çiçeği koyacağınız yeri belirleyin iyi ışık alabileceği çok fazla rüzgara maruz kalmayacağı yerleri tercih etmeye çalışınız.

Sulama sıklığı için toprağın ıslaklığını parmağınızla kontrol ederek toprağın kuruduğu, susuz kaldığı zamanlarda su vermeniz en doğrusu olacaktır. Sulamayı sabah veya ikindi saatlerinde yapmanız bitkinizin kökleri için daha uygun olacaktır. Sulamanın ardından saksının altında su kalmamasına dikkat edilmelidir.
Difenbahya bitkisi ışığı seven az ışıkta da durabilen bir türdür. Bu durumu düşünerek ışığın fazla geldiği ve az geldiği zamanlara göre konumu ayarlanmalıdır. Difenbahya yer değiştirmeyi sevmediğinden konumunu değiştirmekten kaçınmamız gerekir. Sevdiği yeri bulduğumuzda ışıktan ötürü değişimler dışında konumunun fazla değiştirilmemesi gerekir. Konum noktasında oldukça nazlı bir türdür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.