Halkla İlişkiler

Fiyat Teklifi Nasıl İstenir? Detaylı Anlatım ve Örnekler

Özellikle bir firmanın satın alma departmanında çalışıyorsanız. Fiyat teklifi isteme konusuna hakim olmanız gerekmektedir. Bu makalemizde ihale olarak yapılan teklif toplamadan değil, firmanız/kurumunuz için yapılacak alımlarda piyasadan teklif nasıl alınır? Sorusuna detaylı bir şekilde cevap vereceğiz. Yazının sonunda mail örnekleriyle destekleyeceğimiz için bu makale sizin için rehber niteliğinde olacaktır. Yer imlerinize ekleyip deneyim kazanana kadar bu listede yapılması gereken tüm adımları kontrol edebilirsiniz.

Bir örnek üzerinden başlamayı daha uygun bulduk ki, yapacağınız alımda ürün çok çeşitli olabilir. Ürünün türüne göre mailde ve telefonda belirleyeceğiniz şartlar değişse de temel prensiplerimiz aynı olacaktır. Firmanıza 100 adet bilgisayar alacağınızı varsayalım. Bunun için ilk adım sizin istediğiniz ürünle alakalı tedarik sağlayacak firmaları bulmak. İnternet üzerinde veya referansla size yönlendirilen firmaları bir saat içerisinde hızlıca tarayıp elinize bir iletişim formu hazırlayın. Alacağınız ürünün miktarına göre direkt olarak distribütör ile ya da yerel bir tüccar ile görüşmeniz gerekebilir. Hazırlayacağınız listeyi çok uzun tutmayın. Bu işi içinden çıkılmaz bir hale getirecektir. Fiyat teklifi istemeden önce elimizde alacağımız bilgisayarlar potansiyel olarak sağlayabilecek 10 adet firma mail ve telefon numarası ulaştı. Her firmada mailler düzenli olarak kontrol edilmediğinden veya bulduğunuz mail adresi direkt ilgili kişiyle alakalı olmayabileceğinden, telefonla iletişime geçin. Bu fiyat teklifi alırken işlerinizi çok hızlandıracaktır. Her firmayla ayrı ayrı bir mail trafiği yaşamanızın da önüne geçecektir.

Telefonda Fiyat Teklifi Nasıl Alınır? İlk Adım

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıttıktan sonra ilgili birimle bağlantı sağlayın,
  • Tekrar kısa bir tanışmanın ardından, firmanızın ihtiyacı olan ürün veya hizmetten olmazsa olmaz şartlarda bahsedin,
  • İlgili kişinin mail adresini isteyin ve birazdan mail atacağınızı ve gün içinde mutlaka dönüş yapılmasını rica edin.

Bu adımları her firmaya tek tek uyguladıktan sonra, elinizdeki listeye ilgili kişinin ismini, mail adresini ve konuştuğunuz önemli noktaları kısaca not düşün. Bundan sonra işiniz çok daha kolay olacaktır. Teklif mailini attığınız kişi genel olarak konuya hakim olacağından size daha hızlı ve net olarak yardımcı olacaktır.

Elimize bu verileri aldıktan sonra mail hazırlama adımına geçebiliriz. Hazırladığınız maile Excel formatında hazırladığını özellik listesini eklemeyi unutmayın. Excel tablosu oluşturmanız şart değil eğer ürünün özellikleri net değilse istediğiniz minimum özellikleri belirtin. Ardından stok durumu ve ihtiyacınıza uygun bir teklif üzerinde çalışılmasını rica edin. Aşağıda teklif isteme mail örnekleri sunulmuştur. Fiyat isteme mail örneğinde bu şablonu kullanabilirsiniz.

  • Ödeme seçenekleri hakkında detaylı bilgi isteyin,
  • Stok durumunu ve garanti kapsamlarını sorun,
  • Alınan fiyatların ne kadar süre ile geçerli olduğunu ve teslimat süresini mutlaka isteyin.

Fiyat Teklifi İsteme Maili Türkçe Örnek;

Teknolojik Deli

Montaigne'e çıraklık yapıyordum, kovuldum. Biraz okuduktan sonra neden kovulduğumu anlayacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.