Güllaç Gluten İçerir mi?

Güllaç tatlısı çoğunlukla ramazan aylarında tüketilse de hafif ve lezzetli olması sebebiyle tüm yemeklerin üstüne zevkle yenilebilir. Güllaç yaprakları ve yapılan tatlının adı aynı olduğundan dolayı bu makalemizde ikisi için de gluten içeriği hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Fakat önce bu yaprakların neyden yapıldığını anlamalıyız;

  • Un
  • Nişasta
  • Su
İlginizi Çekebilir:  Hamilelikte Reyhan Şerbeti İçilir mi?

Çölyak hastaları muhtemelen bu tatlıdan uzak durmaları gerektiğini buradan anlamıştır. İçerisinde bol miktarda un bulunduğundan dolayı, güllaç gluten içerir. Son zamanlarda marketlerde glutensiz güllaç da satılmaya başladı. Glutensiz yapraklardan yaptığınızda süt, ceviz ve süs olarak kullanılan nar gluten içermediğinden dolayı problemsiz olarak tüketilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nişan elbisesi