Hardal Gluten İçerir mi?

Burger ve diğer fast food ürünlerinin ülkemizde yaygın hale gelmesiyle beraber daha çok kullanılmaya başlayan hardal, damak zevkimize bire bir hitap ediyor olmasa da bazı kişiler tarafından severek tüketiliyor. Gluten hassasiyeti bulunan kişiler için güzel bir haber daha verebiliriz. Hardal ve çoğu türü, markası gluten içermemektedir.

Bu sebepten dolayı özel olarak glutensiz hardal bulmak için vakit kaybetmenize gerek yoktur. Kategorimizde yüzlerce gıdanın gluten içeriği hakkında bilgiler verirken de uyardığımız gibi, etiketini dikkatlice okumadan ürünler almamakta fayda var. İçeriği saf olsa da katkı maddeleri hardalı sizin için tehlikeli bir hale getirebilir.

Ballı Hardal Gluten içerir mi?

Ballı hardalın içerisinde doğal bal maddesi bulunduğunda gluten içermemektedir. Ancak hazır olan versiyonlarında bal tadını yapay kimyasal katkılarla yapabilirler ve lezzeti dengelemek amacıyla arpa ve buğday ürünleri kullanılabilir. Hardal konusunda en tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken şey budur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.