Humus Gluten İçerir mi?

Humus ülkemizde son yıllarda daha çok popüler olan güzel bir meze ya da öğün olarak severek tüketilmektedir. Bu maddenin bileşenlerini detaylı bir şekilde incelediğimizde glutensiz olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Hele diyet yapıyor ya da sağlıklı beslenme programını takip ediyorsanız, sofralarınızda gerçekten vazgeçilmez bir besin olarak yer verebilirsiniz. Humus doğal bir besindir ve glutensizdir.

Bunun için içerisinde bulunan maddelere detaylı bir şekilde göz atarsak, olayı daha net bir şekilde anlayabiliriz. Humusun ana maddesi nohuttur. Limon ve tahin de eklenerek bir yiyecek halini alır. İçerdiği hiçbir maddede gluten ihtiva etmemektedir. Ancak marketten paketli olarak aldığınız ürünlerdeki gluten içeriğine göz atmakta yine de fayda olacaktır. Karbonhidrat içerse de az miktar da olsa protein de içermektedir. Tüketim esnasında bunlara dikkat etmek çok daha faydalı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.