Kefir Gluten İçerir mi?

Kefir süt ürünleri içerisinde güvenle ve severek tüketebileceğiniz kaliteli bir ürün. Ayrıca kefirde gluten içermez. Katkısız bir kefir rahatlıkla tüketilebilir. Her gıda ürününde uyardığımız gibi kefir için de dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır;

  • Ürün etiketini dikkatlice okuyunuz, gluten içeriği veya alerjen uyarısı olan ürünlerden uzak durunuz,
  • Katkılı kefirlerin çoğu gluten içermektedir. Buğday ürününün kefir ile alakası olmaz diye düşünüp aromalı veya katkı maddesi bulunan kefirleri tüketmeyiniz.

Bunların dışında çölyak hastalığından değil de, sağlıklı yaşam amacı güderek kefir tüketiyorsanız size kilo da aldırmayacaktır. Besin değerleri dolu bir liste içerdiğinden dolayı oldukça besleyici bir üründür. Sürekli kefir tüketmek yerine başka süt ve süt ürünleri tüketmek suretiyle beslenmenizi renklendirmeniz sizin için çok daha sağlıklı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.