Pekmez Gluten İçerir mi?

Pekmez yoğun şeker içeriği dışında sağlık açısından genellikle bir problem teşkil etmeyecek besin türü olarak sayılabilir. Pekmez ürünleri gluten içermez. Çölyak hastaları hamur işi türünde tatlıları tüketemediğinden dolayı tatlı ihtiyaçlarını gidermek açısından fazlasıyla sorun yaşadıkları için pekmezi beslenme listelerine ekleyebilirler. Bu noktada marketten ya da internetten alınan hazır ürünlere yine şüpheyle yaklaşmak sağlıklı olacaktır. Etiketinde ‘gluten içermez’ ibaresini muhakkak arayınız. Bu yazıyı görmüyorsanız kıvam veya aroma katmak amacıyla buğday ürünleri içeriyor olabilir.

Keçiboynuzu Pekmezi Gluten İçerir mi?

Birçok üründen pekmez elde edilebiliyor. Ülkemizde en sık tüketilen bir diğer pekmez türü ise keçiboynuzu pekmezi. Bu ürün de gluten ve kolestrol içermemektedir. Son bir hatırlatma olarak belirmemiz gereken önemli bir konu bulunuyor. Diyet yapıyorsanız faydalı gibi görünse de sindirim sisteminiz hassas olduğundan dolayı pekmez ürünlerinde bulunan yoğun lif sağlığınızı riske atabilir. Bu sebepten dolayı tüketimini olabildiğince limitlemeye çalışınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.