Çemen Otu Gluten İçerir mi?

Çemen genellikle kahvaltılarda tüketilen bir ürün olarak bilinir. Çemen otu ve unu ekmeğe sürerek ya da pastırma üzerinde gördüğümüz çemenin ham maddesidir. Çemen otu gluten içermez. Bu ot İç Anadolu bölgesinde yetişir ve kurutularak farklı gıda maddelerine aroma vermek amacıyla kullanılır. Anadolu mutfağı ürünlerinde sıklıkla karşılaşılır ve genellikle sos yapımında kullanılır. Ürünü tüketirken dikkat etmeniz gereken, paketli ürünlerin saf çemen otur içerdiğinden ve başka bir katkı maddesi bulunmadığından emin olmak. Çemen unu ise özellikle ismi nedeniyle çölyak hastalarını korkutmaktadır.

Çemen Unu Gluten İçerir mi?

Çemen unu, otun kurutularak toz haline getirilmesiyle yapılır. Bu sebepten dolayı un olarak adlandırılmasının tek sebebi görünüşünün benzerliğidir. Tıpkı diğer çemen türlerinde olduğu gibi gluten içermez. Ancak bu ürünlerin başka bir yiyecek içerisinde bulunması durumunda diğer maddelerin gluten içerip içermediği konusunda uyanık olmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nişan elbisesi