Şalgam Gluten İçerir mi?

Şalgam ve şalgam suyu tabirleri birbirine karıştırılsa da gluten içeriği açısından ikisine de şüphe ile yaklaşmanız gerektiğini açıkça belirtmeliyiz. Glutensiz ürünlerin kullanımına son derece dikkat eden çölyak hastaları şikayet sitelerine şalgam suyu hakkında bir karışıklık olduğunu göstererek konu açmışlar. Ülkemizde satılan en meşhur markaların etiketlerinde ‘gluten içermez’ ibaresi bulunsa da devamında buğday ürünleri bulunduğunu ifade etmektedir.

İlginizi Çekebilir:  Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Saç Dökülmesi

Bu bilgi de kullanıcıları son derece şüpheye düşürmüştür. Şalgam suyu gluten içerebilir. Bu sebepten dolayı tüketiminden uzak durmanızda fayda olacaktır. Gluten yalnızca un, ekmek ve benzeri ürünlerin içinde bulunmaz. Az miktarda buğday familyasından bir madde içeren tüm içecek ve yiyecekler sizin için hayati derecede risk oluşturabilmektedir. Bu sebeplerden dolayı şalgam suyuna sağlıklı içecek gözüyle baksak da ihtivası nedeniyle uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nişan elbisesi