Teknoloji

2021 Yılında Boru Bükme Makinelerinde Yaşanan Gelişmeler

Boru bükme makineleri metal, alimünyum, çelik gibi malzemelerle hazırlanmış boruların kullanıma uygun şekiller haline getirilmesini sağlayan metalworking makinelerdir. Yani uygun malzeme iyi hazırlanmış boruların kullanım alanlarına uygun hallere getirilme işlemine boru bükme denir. İngilizce adıyla bending machines Türkçesiyle bükme makinesi olan makinelerle boru bükme işlemi gerçekleştirilebilir. Yerli ve yabancı üretim birçok özelliğe sahip boru bükme makinelerine Fastechmachinery internet sayfasından kolayca ulaşabilirsiniz.

ÖZEL BORU BÜKME YÖNTEMLERİ

Boruların yapısına, kullanım alanına, verilmek istenen şekle göre bükme yöntemi değişiklik gösterebilir. Her borunun zarar görmeden istenen şekle sokulması için uygun boru bükme makinesi ve uygun yöntem kullanılmalıdır.

  • En sık kullanılan bükme yöntemleri arasında çekerek bükme gelir. İnce ve dar borulara uygun şekil verme işlemlerinde oldukça faydalıdır.
  • Çekerek bükme yöntemine birebir benzeyen ama farklı sonuçlar almak için bükme yöntemlerinden biri de sararak bükme yöntemidir.
  • Daha kalın ve büyük borular için çekerek bükme, sararak bükme yöntemleri başarılı olamaz. Büyük ve kalın borular için kullanılması gereken boru bükme işlemi basarak bükme yöntemidir.
  • Bir diğer kullanılan yöntem de basarak bükmeye benzeyen makaralı bükme yöntemidir.

Boru bükme makineleri uygun benzer yöntemleri bir arada bulundurduğu gibi her yöntem için ayrı boru bükme makinesi çeşidi de bulunmaktadır. Sizin kullanacağınız yönteme göre işlem yapan boru bükme makinenizi Fastechmachinery sitesi üzerinden inceleyebilir, satın alabilirsiniz.

BORU BÜKME İŞLEMİ SIRASINDA YAŞANABİLECEK SORUNLAR

Eski usul yöntemlerle boru bükme işlemi gerçekleştirilmeye çalışıldığında boruların kullanılamaz hale gelmesi gibi sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Borularınız zarar görmeden sizin için uygun şekle gelmesini boru bükme makineleri ile sağlayabilirsiniz. Tube bending yani boru bükme işlemi için hem kişisel deneyim gerekir hem bükme işlemi ve bükme makinesi hakkında bilgili olmak gerekir. Boru bükme makineleri kullanılırken uygun yapıda borular kullanılmadığı zaman boru üzerinde bilye izlerine neden olabilmektedir.

  • Borularınıza ve boru bükme makinelerinize zarar gelmeden başarılı bir şekilde boru bükme işlemini gerçekleştirmek isterseniz Fatechmachinery sitesinden konu hakkında bilgi alabilirsiniz. boru bükme makinenizi Fastechmachinery sitesinden aldığınız taktirde yaşanan herhangi bir sorunda internet sitesine ulaşarak çözümünü isteyebilirsiniz. Memnun kalacağınız bir boru bükme makinesi alışverişi için en doğru adres Fastechmachinery sitesi olacaktır.

İstediğiniz her yöntemle yaptığınız boru bükme işleminin her seferinde başarılı sonuçlar vermesini isterseniz makine seçiminizi hidrolik boru bükme makinasından yana yapmanızı öneririz. Gelişmiş teknolojinin yeni çıkartmış olduğu hidrolik boru bükme makinelerine de Fastechmachinery sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.