Spor

PAF Takımı Nedir?

PAF Takımı nedir? Ne demek? PAF Takımı ne anlama geliyor? İşte kısaca PAF Takımı hakkında bilmeniz gerekenler.

PAF Takımı Nedir? 

PAF Takımının çeşitli karşılıkları vardır. Bu karşılıkları şöyle sıralamak mümkündür:

• Profesyonelliğe Aday Futbol Takımı 

• Profesyonel Altı Futbol Takımı 

PAF Takımları, kulüplerin A takımlarının bir kademe altında bulunan, profesyonelliğe aday futbolculardan oluşan takımlardır. 

Profesyonel lisansı olmayan futbolcular, PAF Takımlarında oynayarak kendilerini kanıtlamaya ve A Takıma yükselmeye çalışır. Buradaki futbolcular genelde 20-21 yaş altı oyunculardan kuruludur. Gelecek vaat eden bu futbolcular, takımların maddi yükünü hafifletecek çaredirler. Zira takımlar transfer edeceği futbolculara yüklü miktarda para verir ve bunun karşılığında bütçesini zaman zaman aşar. Fakat alt yapıdan çıkardığı bir oyuncu için (en azından bonservis bedeli) büyük paralar ödemek zorunda kalmaz.

Türkiye’deki PAF Takımlarının Hali 

Türkiye’de PAF Takımlarının hali içler acısı. PAF Takımlarının görevi bir üst seviyeye futbolcu yetiştirmekken bu takımlar genelde;

• A Takımdaki futbolcunun sürgün yeri 

• A Takımla hazırlık maçı yapacak takım 

Olarak kullanılıyor. A Takımdaki bir futbolcu çeşitli nedenlerden ötürü takımda istenmeyen adam ilan ediliyor ve çare olarak PAF Takımına gönderiliyor. Ya da A Takım, antremanlarda PAF Takımına 8-9 gol atarak moral buluyor. 

Kulüplerimizin tarihine baktığımızda ne Fenerbahçe ne Galatasaray ne de Beşiktaş’ın veya Trabzonspor’un alt yapı konusunda etkili olduğunu söylemek mümkün değildir. Bir dönem Galatasaray’ın bu konuda ustalaştığını söylesek de bu başarı devam etmemiştir. 

Galatasaray’ın son dönemlerde alt yapıdan yetiştirdiği Emre Çolak, Arda Turan ve Semih Kaya örneklerine bakıldığında tablo daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. 

Altınordu takımı ve Trabzonspor takımının son zamanlardaki alt yapıları ise “örnek” niteliğinde. Fakat yine de PAF Takımlarının A takımlar nazarında, en azından Türkiye’de, herhangi bir önemi yok. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.